• Ministrul rus al Apărării a cerut Occidentului să oprească furnizarea de armament Ucrainei.
  • Rusia așteaptă explicații din partea Marii Britanii în ceea ce privește mobilizarea trupelor speciale în Ucraina.
  • Administrația Vladimir Putin a cerut garanție că NATO va opri extinderea către est.

Vineri, Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, s-a întâlnit cu Ben Wallace, omologul său britanic. Serghei Șoigu a declarat că, în curând, Rusia va oferi un răspuns în ceea ce privește propunerile care au fost formulate de SUA și de NATO. Subiectul discuției este legat de securitatea europeană.

În prezent, răspunsurile sunt analizate. Cred că vom răspunde în viitorul apropiat.”, a spus Serghei, conform agențiilor Sputnik și Reuters. Deși Rusia a mobilizat 130.000 de militari la granița cu Ucraina, aceasta neagă posibilitatea începerii unui război.

Mai mult decât atât, ministrul rus a cerut Occidentului să nu mai furnizeze armament Ucrainei. De asemenea, sunt așteptate explicații din partea Marii Britanii în ceea ce privește mobilizarea trupelor speciale pe teritoriul Ucrainei.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Rusia a cerut oprirea extinderii spre est a NATO

Administrația Vladimir Putin a cerut garanții că NATO va opri extinderea spre est. De asemenea, aceasta a argumentat că revenirea la arhitectura de securitate dinaintea anului 1997 este un lucru necesar. Prin urmare, NATO este nevoită să își retragă echipamentele și trupele militare, inclusiv cele din Bulgaria și din România.

NATO și SUA i-au garantat Rusiei securitate, însă Moscova insistă asupra retragerii trupelor din statele est-europene. De asemenea, a continuat să ceară oprirea extinderii NATO către est, conform Mediafax.

Primul convoi cu tehnică de luptă al NATO a ajuns vineri dimineață la baza Mihail Kogălniceanu. Alte două convoaie sunt pe drum, unul în drum spre Rîmnicu Vâlcea, iar altul în drum spre Nădlac.

Cele trei convoaie, formate în total din 48 de trailere, aduc tehnică militară, printre care transportoare blindate Stryker.