• Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat că, pe fondul unei posibile scăderi a numărului de infectări în următoarele 3-4 săptămâni, măsurile de sănătate publică, aplicate la nivel național, ar putea fi reevaluate.
  • Acesta a precizat că, în decurs de aproximativ o lună, România va ajunge la o incidență similară celei din decembrie 2021, respectiv o incidență apropiată de 1.
  • Rafila a menționat că, în decursul a trei zile consecutive, la nivel național s-a înregistrat o scădere a numărului de îmbolnăviri.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat joi seara că în 3-4 săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri de Covid similar cu cel din decembrie 2021 și atunci vor fi reevaluate măsurile de sănătate publică.

„În următoarele 3-4 săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri similar cu cel de la mijlocul lunii decembrie, deci la o incidență apropiată de 1, și atunci sigur că putem discuta despre o reevaluare a măsurilor de sănătate publică și chiar la renunțarea la aceste restricții, cum ar fi acest document care este certificatul digital”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Întrebat dacă am putea scăpa și de purtarea măștii în interior, ministrul a răspuns: „Da, dar lucrurile acestea trebuie făcute gradual”.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI E CĂUTAT DE ARMATĂ
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

Ministrul Rafila a mai spus că speră să se renunțe și la starea de alertă „care se prelungește de aproape doi ani în România”.

Am discutat de mai multe ori despre data de 10 februarie, în apropierea acestei date s-a produs practic inversarea tendinței și probabil că 3-4 săptămâni de acum încolo vom asista la o scădere rapidă, să sperăm că rămâne așa.”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Acesta a spus că există trei zile consecutive de scăderi ale infectărilor, care sunt însoțite și de scăderi la nivelul spitalelor.