Ministrul Sănătăţii din UK spune că tulpina sud-africană a coronavirusului este mai periculoasă decât cea descoperită în Marea Britanie

matt-hancock Foto: Profimedia
  • Ministrul sănătăţii din UK consideră că varianta de virus descoperită în Africa de Sud este foarte periculoasă
  • În acest sens, zborurile din Africa de Sud spre UK au fost oprite
  • Matt Hancock: Sunt extrem de îngrijorat. Este o problemă foarte, foarte importantă

Ministrul sănătăţii din Marea Britanie, Matt Hancock, a spus că varianta sud-africană a virusului SARS-CoV-2 reprezintă un risc mai mare decât cea găsită în Marea Britanie, relatează Al Jazeera.

„Sunt extrem de îngrijorat cu privire la varianta sud-africană şi de aceea am restricţionat toate zborurile din Africa de Sud”, a declarat Hancock la BBC Radio. „Aceasta este o problemă foarte, foarte importantă. Este chiar mai periculoasă decât varianta nouă din Marea Britanie”, a mai spus ministrul.

Hancock a mai spus că Marea Britanie trebuie să înăsprească restricţiile în unele zone pentru a împiedica răspândirea tulpinei noi de virus, după ce în insulă, numărul de infectări a crescut semnificativ în ultima săptămână.

Duminică, Marea Britanie a înregistrat aproape 55.000 de noi cazuri de Covid şi, în total, peste 75.000 de persoane au murit de la începutul pandemiei.