Ministrul Sorin Cîmpeanu anunţă că este ameninţat zilnic cu moartea

Sorin Cîmpeanu Sursă foto: Facebook
  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine că primeşte zilnic ameninţări cu moartea şi că mesajele sunt explicite.
  • Întrebat dacă este vorba de rezistenţă la schimbare, Sorin Cîmpeanu a spus: „Este lipsa de educaţie manifestată pe mai multe planuri, este şi rezistenţa sistemului la schimbare”.
  • Ministrul Educaţiei susţine că schimbarea este necesară în condiţiile în care societatea percepe şcoala ca fiind învechită.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine că primeşte zilnic ameninţări cu moartea şi că mesajele sunt explicite.

„Eu personal, primesc zilnic mesaje de ameninţare cu moartea”, a declarat joi seara, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă a sesizat Poliţia, el a răspuns: „Mi-am asumat această responsabilitate de a schimba sistemul de educaţie din România prin aceste proiecte legislative care sunt rodul unor consultări de peste 5 ani şi la care au participat peste 10.000 de persoane îndreptăţite să se pronunţe. Este o misiune pe care mi-am asumat-o şi pe cale de consecinţă n-am dreptul să mă las pradă emoţiilor fireşti pentru orice altă persoană atunci când primeşti zilnic, şi mai ales nopatea, mesaje foarte explicite de ameninţare cu moartea. Se precizează şi felul, se precizează şi momentul, se precizează tot felul de detalii”.

Întrebat dacă este vorba de rezistenţă la schimbare, Sorin Cîmpeanu a spus: „Este lipsa de educaţie manifestată pe mai multe planuri, este şi rezistenţa sistemului la schimbare”.

Ministrul Educaţiei susţine că schimbarea este necesară în condiţiile în care societatea percepe şcoala ca fiind învechită.

„Cea mai mare parte a societăţii consideră şcoala învechită, pe bună dreptate, din toate perspectivele, atunci când profesorii sunt nemulţumiţi, atunci când elevii sunt nemulţumiţi, când părinţii sunt nemulţumiţi, când angajatorii sunt nemulţumiţi, când până şi politicienii sunt nemulţumiţi, toată societatea e nemulţumită, este momentul unei schimbără radicale, o schimbare radicală de reformă întâmpină o rezistenţă firească din partea unui sistem care este inerţial prin excelenţă, dar este un sistem care a reuşit să ţină pasul cu evoluţia societăţii într-o schimbare foarte rapidă şi mai ales cu evioluţia tehnologic”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.