• Acesta spune că nu vrea să facă promisiuni nesustenabile.
  • 1.500 de angajați de la CFR au oprit lucrul luni din cauza salariilor mici și a crizei de personal.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat după discuţiile cu sindicaliştii CFR care au oprit lucrul că realitatea economică este neplăcută în sistemul feroviar şi nu vrea să facă promisiuni care să nu fie sustenabile. Sorin Grindeanu a spus că totul a fost pe bază de promisiuni, iar guvernarea trecută spunea că infrastructura feroviară „trebuie să dispară sau să fie tratată la şi altele”.

„Să ştiţi că în discuţiile pe care le-am avut cu managerii din zona feroviară le-am spus o realitate şi nu vreau să fiu acuzat de cei care vor veni după mine că am făcut promisiuni pe care să nu le ţin, de care să nu ţin cont şi anume realitatea care stă în picioare în acest moment. Pe zona feroviară este o realitate economică neplăcută sau nesustenabilă economic de orice tip de CFR; Infrastructură, Marfă, Călători… unde vreţi să discutăm este nesustenabilă din punct de vedere economic”, a spus Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai spus că statul român s-a angajat prin PNDL ca în anul 2022 să eficientizeze aceste companii.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Sunt angajamente pe care le-am luat noi ca stat şi pe care trebuie să le să le îndeplinim pe parcursul anului 2022. Să ştiţi că sunt dispus la dialog. Voi sta de vorbă cu toată lumea, dar voi avea ca şi coordonate de bază două lucruri: pe de o parte, sustenabilitatea economică şi pe de altă parte, jaloanele pe care trebuie să le îndeplinim pe parcursul anului 2022. Sunt două lucruri de care la care n-am cum să abdic şi împreună şi cu managerii şi cu liderii de sindicat să găsim soluţii, astfel încât veniturile să crească, dar soluţii care să fie susţinute economic”, a mai spus ministrul.

Dialogul va continua şi după şedinţa de guvern. Grindeanu a mai spus că a avut discuţii şi cu ceilalţi colegi din guvern şi caută soluţii să vadă dacă în ianuarie se va putea discuta despre o anumită plafonare a preţurilor la energie către beneficiari de tipul CFR, care este tot o companie de stat.

„ Aceste lucruri urmează să le detaliem în pe parcursul lunii ianuarie februarie, astfel încât să putem să mai acoperim din anumite pierderi. Repet, e doar o discuţie în acest moment”, a mai spus Grindeanu.