• Sorin Grindeanu, a vorbit cu doi diplomaţi americani despre proiectele de infrastructură din România şi din regiune.
  • La întâlnire au participat Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul SUA la Bucureşti, şi George Tsunis, ambasadorul SUA în Grecia.
  • Participanţii au discutat şi despre portul Constanţa şi navigaţia pe Dunăre.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit cu doi diplomaţi americani despre proiectele de infrastructură din România şi din regiune.

La întâlnire au participat Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul SUA la Bucureşti, şi George Tsunis, ambasadorul SUA în Grecia.

„Am discutat despre conectivitatea în regiune, pe axa nord-sud, cu accent pe legăturile dintre Ucraina- Republica Moldova- România- Bulgaria- Grecia, despre conexiunile rutiere precum Autostrada Moldova (Ploieşti – Buzău- Focşani- Bacău- Suceava- Vama Siret), Proiectul Via Carpatia, din cadrul Iniţiativei celor Trei Mări, dar şi despre conexiunile feroviare”, a dezvăluit Sorin Grindeanu.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Participanţii au discutat şi despre portul Constanţa şi navigaţia pe Dunăre.

„Am subliniat şi cu acest prilej importanţa Portului Constanţa în a deveni o excelentă conexiune între rutele logistice din centrul, vestul şi Estul Europei cu Asia. Am reamintit în acest context nevoia de a se asigura navigabilitatea Dunării, inclusiv prin implementarea Proiectului european Fast Danube”, a mai transmis Grindeanu, pe Facebook.

În discuţie a fost adusă şi aprobarea recentă de către Comisia Europeană a finanţării studiului de fezabilitate pentru un al doilea pod peste Dunăre, la Giurgiu- Ruse.

Citește și