• Minorităţile britanice refuză vaccinarea pe considerente religioase şi culturale
  • Din 11 milione de vaccinări, doar 2% sunt din rândurile populaţiei de culoare
  • Nadhim Zahawi spune că Marea Britanie nu va introduce paşaportul de vaccinare
  • Introducerea paşaportului de vaccinare a scos oamenii în stradă în Copenhaga

Minorităţile din Marea Britanie nu se grăbesc să se vaccinează. Un studiu al autorităţilor britanice arată că doar 2% dintre persoanele vaccinate sunt de culoare şi 5% sunt asiatice. În rândul comunităţilor minoritare refuzul faţă de vaccinare are la bază credinţele religioase şi culturale.

„Există mult mai multe ezitări în vaccinare printre unele dintre comunităţile noastre negre, asiatice şi ale altor minorităţi etnice. Ele aduc mult mai mulţi oameni care spun că nu, nu vor vaccinul şi sunt îngrijoraţi de asta. Aşa că asta mi-a fost semnalat de către medicii de familie din propria mea circumscripţie. Şi ştiu că şi alţii din Birmingham fac acelaşi lucru”, a spus Shabana Mahood, deputat britanic.

Peste 11 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin pentru coronavirus în Marea Britanie. Chiar şi aşa, îţi spun că autorităţile nu iau în calcul introducerea paşaportului de vaccinare. Cei care vor avea nevoie de o dovadă a vaccinării, o vor putea obţine de la medicii de familie.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Introducerea paşaportului de vaccinare a scos oamenii în stradă la Copenhaga. Aproximativ 600 de persoane au protestat împotriva deciziei guvernului danez. Paşaportul electronic este văzut ca o încălcare a drepturilor individuale şi a libertăţii de alegere.