• De azi, restaurantele din Craiova sunt închise, din nou, după doar cinci zile de funcţionare.
  • Mai mulţi proprietari de restaurante din Craiova au protestat în faţa Prefecturii Dolj.
  • Sâmbătă, DSP Dolj a anunţat o incidenţă de 2,97/1000 locuitori, în Craiova.

Cinci zile. Atât a ţinut minunea redeschiderii restaurantelor în Craiova. Aseară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât că este interzis să mai intri în restaurant pentru că a crescut iar numărul cazurilor de COVID-19.

Proprietarii de restaurante se simt batjocoriţi de deciziile CJUSU. Unii dintre ei au ieşit în faţa Prefecturii Dolj şi au protestat faţă de această hotărâre.

Nu vă bateţi joc! Nu vă bateţi joc! Nu vă bateţi joc! ”, strigau protestatarii.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Pe noi, ca berărie, doar tancurile de bere ne-au ajuns undeva la 8.000 de lei, achiziţia a două tancuri de bere. După două zile, vă daţi seama că rămânem cu ea pe stoc unde va expira.

Marius Bănică, proprietarul a două restaurante din centrul Craiovei, spune că, pe lângă pierderile de 80% înregistrate de la începutul pandemiei, acum se adaugă altele.

Am avut contracte suspendate, oameni trimişi în şomaj tehnic la care le-am reactivat contractele pentru că ne-am bucurat de redeschidere, iar în acest moment ne vedem nevoiţi să-i trimitem din nou în şomaj tehnic.(…) efectiv este o decizie politică. Ştim cu toţii că acest oraş este un oraş PSD, iar dumnealor se răzbună pe noi. Nu putem să fim părtaşi la războiul lor politic.”, spune Marius Bănică, proprietar restaurant.

În ultimele două zile, incidenţa în Craiova a alternat de la 3,03 cazuri la mia de locuitori, la 2,97 cazuri. Mihai Neaţu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, membru al CJSU, spune că s-a opus deciziei de reînchidere. El consideră că decizia ar fi trebuit luată după 14 zile.

Într-o zi, incidenţa este cu plus faţă de 3 la mie, într-o zi este cu minus faţă de 3 la mie. Nu putem să asigurăm pic de predictibilitate pentru toţi agenţii economici şi pentru toată populaţia municipiului atâta timp cât noi jonglăm de la o zi la alta.”, spune Mihai Neaţu, vicepreşedinte CJ Dolj.

Proprietarii de restaurante din Craiova spun că îşi vor căuta dreptatea în instanţă. Între timp, localurile rămân închise, cel puţin până pe 3 ianuarie.