- Mai mulți tineri din Quebec au pornit o mișcare revoluționară împotriva sexismului, prin purtarea fustelor la cursuri
- Mișcarea a fost foarte bine primită pe Social Media
- Ambele sexe s-au săturat de prejudecățile alocate genului
O vorbă spune ,, Boys will be boys ” . Dar în Quebec, băieții empatizează cu fetele care au fost victime ale sexismului datorită ținutei lor. Așa că își exprimă solidaritatea purtând fuste la cursuri, relatează Huffington Post.
Așa că, venind în sprijinul colegelor lor victime ale sexismului din partea școlii lor, băieții de la liceele din Quebec au mers la cursuri în fuste.
Obiectivul lor? Eliminarea codului vestimentar al liceelor din Quebec, pe care îl consideră sexist, și apărărea egalității dintre bărbați și femei.
„Hipersexualizarea corpului feminin este motivul pentru care există un cod vestimentar la școală”, a scris o tânăra pe Instagram, pe 7 octombrie, enumerând, printre altele, și hainele pe care nu are voie să le poarte în incintă. „Fiecare ar trebui să se îmbrace așa cum dorește, indiferent de gen”, adăugă ea.
„Conducerea consideră că vestimentația noastră țintește să atragă atenția băieților, dar ne purtăm fustele pentru a ne simți mai frumoase și mai încrezătoare. Băieții s-au săturat să fie clasificați ca hărțuitori. Cred că este foarte înapoiat să crezi că o fată se îmbracă pentru ochii altor persoane”, a declarat tânăra pentru The HuffPost.
,,Băieții arată un sprijin enorm pentru fete și distrug stereotipurile față de ele”, explică Cassandre Bau-Plourde, care vede această mișcare ca „un pas înainte pentru o uniformă neutră de gen”.
Nu este singura care a împărtășit acțiunea pe retelele sociale:
Tom Ducret-Hillman a venit la școală cu o fustă, la fel ca și prietenii săi. Pe Instagram, el susține că hainele nu au gen și că prin acest tip de acțiune sistemul se va schimba.
Câteva zile mai târziu, tânărul a postat din nou imagini în care purta o fustă și și-a încurajat tovarășii să-și continue acțiunea:
„Trebuie să continuăm să luptăm cu toții pentru a putea în cele din urmă să schimbăm sistemul foarte prost construit (…). Există un mesaj semnificativ în spatele purtării unei fuste și nu trebuie uitat. Da, vorbesc despre hipersexualizarea femeilor și despre nedreptățile sociale prezente în multe sisteme.
Guillaume Dery, un alt tânăr din Quebec, care susține și el această acțiune, și-a postat cu mândrie prietenii în fuste pe Instagram:
„Nu lungimea fustei lor ar trebui să decidă dacă băieții sunt capabili să asculte în clasă”, spune el în postarea sa.
Postarea lui Guillaume Dery a fost apreciata de cântăreața belgiană Angèle, cunoscută pentru angajamentul ei feminist.