• BLM cere banarea lui Trump pe toate platformele digitale
  • Pe listă e și tăierea bugetului departamentelor de poliție din SUA
  • Popularitatea mișcării e în scădere în Statele Unite
  • Protestele BLM au provocat pagube de miliarde de dolari

Black Lives Matter, mișcarea fondată în 2013, dar devenită extrem de influentă după cazul George Floyd, a venit cu noi cereri.

Printre ele se numără interzicerea oricărei candidaturi a lui Donald Trump și banarea fostului președinte pe toate platformele digitale. Anchetarea legăturilor dintre adepții supremației albilor și Poliția Capitoliului. Reducerea bugetului departamentelor de poliție e și ea pe listă.

Popularitatea Black Lives Matter e în scădere, potrivit sondajelor din SUA, în primul rând din cauza distrugerilor și violențelor de la protestele BLM.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Nota de plată, pe care o vor plăti companiile de asigurări, e între 1 și 2 miliarde de dolari, un record în istoria protestelor din America. În plus, doar 1 din 6 manifestanți Black Lives Matter e de culoare, potrivit presei din SUA.

Și un detaliu interesant remarcat de presa din Statele Unite, înainte de atacul de la Capitoliu, au curs donațiile pentru Proud Boys, din partea chinezilor stabiliți în Statele Unite.

Proud Boys resping eticheta de grupare extremistă, care luptă pentru supremația albilor. Spun despre ei că sunt patrioți, dispuși să facă treaba pe care poliția și politicienii din Statele Unite nu sunt dispuși să o facă. Despre Proud Boys s-a vorbit inclusiv în dezbaterile din campania pentru Casa Albă.