Mitropolitul Moldovei Teofan l-a citat pe preşedintele Americii, Donald Trump vorbind despre locurile de închinare care asigură servicii esenţiale. Citatul a fost folosit în contextul epidemiei de Covid 19, în discursul ţinut de Teofan la ceremoniile de la Iaşi dedicate Sfintei Cuvioase Parascheva.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei Teofan a folosit o declaraţie a preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, despre „locurile de închinare” care asigură „servicii esenţiale”. Citatul a fost folosit când Teofan a vorbit despre epidemia de Covid 19 în timpul ceremoniiilor de la Iaşi dedicate Sfintei Cuvioase Parascheva.

„În faţa epidemiei care ne atinge, medicamentele, spitalizarea, protecţia în diferitele ei forme sunt esenţiale. Ele fac parte din componenţa materială a tratării bolii şi sunt absolut necesare. Dar aşa cum spunea Preşedintele SUA acum câteva zile, şi locurile de închinare sunt locuri esenţiale care asigură servicii esenţiale…. Un om cu sufletul împăcat, cu mulţumirea sufletească pe care o oferă participarea la un act de credinţă, devine mai rezistent în faţa bolii sau odată cuprins de boală are mai multă tărie de a lupta împotriva ei. Creştinul adevărat ştie că încredinţarea vieţii unui Dumnezeu iubitor, care a biruit suferinţa şi boala pentru el, reprezintă un izvor nepreţuit de tărie în faţa încercărilor vieţii”, a explicat mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN

Mitropolitul Teofan a vorbit şi măsurile de restricţie care au afectat pelerinajul din acest an de la sfintele moaşte.

„Distanţa fizică pe care suntem astăzi chemaţi să o adoptăm nu reflectă cumva, în plan spiritual, îndepărtarea, înstrăinarea noastră, a unora de ceilalţi – copii de părinţi, soţi de soţii, dascăli de elevi, politicieni de alegători, preoţi de credincioşi, arhierei de preoţi? Între noi s-a instalat de multe ori duplicitatea care afectează grav relaţia dintre noi”, a spus Teofan.

La finalul discursului, mitropolitul a vorbit despre iertare pentru slujitorii bisericii şi demnitari.

„Nădăjduim, ca prin rugăciunile Cuvioasei, să primim iertare de la Dumnezeu pentru tot ce am greşit ca neam, ca slujitori ai Bisericii, ca demnitari şi dregători”, a concluzionat Teofan.