• New York Times scrie despre pozele cu Liviu Dragnea și Donald Trump, care au făcut senzație în România, în ianuarie 2017
  • Jurnaliștii americani scriu despre problemele penale ale lui Dragnea de atunci
  • Un reporter aflat la fața locului spune că Dragnea a fost doar unul dintre cei 33 de politicieni străini care au trecut în acea seară prin hotelul din Washington

New York Times scrie despre pozele cu Liviu Dragnea și Donald Trump, care au făcut senzație în România, în ianuarie 2017.

Articolul se numește „Mlaștina pe care a construit-o Trump”, iar jurnaliștii americani scriu despre problemele penale ale lui Dragnea de atunci și cum a folosit fostul șef al PSD aceste fotografii pentru a susține că a avut o cină intimă cu președintele Statelor Unite.

Un reporter aflat la fața locului spune că Dragnea a fost doar unul dintre cei 33 de politicieni străini care au trecut în acea seară prin hotelul din Washington al lui Trump.

New York Times mai scrie că întâlnirea a fost aranjată de Elliott Broidy, un om de afaceri american care urmărea să obțină contracte cu Guvernul României. Contracte care n-au mai fost niciodată încheiate, pentru Dragnea a ajuns la închisoare. Nici Broidy nu e prea bine – e anchetat pentru acțiuni ilegale de lobby.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În 2017, presa din România a scris că Dragnea a plătit între 500 de mii și 1 milion de dolari. „Faptul că au putut obține o întâlnire, o strângere de mână și o poză distribuită în țara lor – e aur pentru astfel de politicieni“, a explicat pentru New York Times un expert american.