Moderna cere Statelor Unite să autorizeze a patra doză de vaccin împotriva COVID-19

vaccin Moderna Foto: HEPTA
  • Compania Moderna a cerut SUA să autorizeze a patra doză de vaccin împotriva COVID-19.
  • În prezent, oficialii americani din domeniul sănătăţii recomandă două doze de vaccin Moderna şi o doză de rapel câteva luni mai târziu.
  • Pfizer şi partenerul său BioNTech au cerut autorităţilor de reglementare din SUA să autorizeze o doză suplimentară pentru seniori.

Producătorul de medicamente Moderna a cerut joi Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite să autorizeze o a patra injecţie a vaccinului său COVID-19 ca doză de rapel pentru toţi adulţii.

Într-un comunicat de presă, compania a declarat că solicitarea sa de aprobare pentru toţi adulţii a fost făcută „pentru a oferi flexibilitate” Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi furnizorilor de servicii medicale pentru a determina „utilizarea adecvată” a unei a doua doze de rapel a vaccinului cu ARNm, „inclusiv pentru cei care prezintă un risc mai mare de COVID-19 din cauza vârstei sau a comorbidităţilor„, potrivit AP.

Oficialii americani au pregătit terenul pentru a furniza doze de rapel suplimentare pentru a consolida protecţia vaccinurilor împotriva bolilor grave şi a deceselor cauzate de COVID-19. Casa Albă a tras un semnal de alarmă că are nevoie ca Congresul să aprobe „urgent” mai multe fonduri pentru ca guvernul federal să asigure mai multe doze de vaccinuri COVID-19, fie pentru vaccinuri de rapel suplimentare, fie pentru imunizări specifice unei variante.

Oficialii americani din domeniul sănătăţii recomandă în prezent o serie primară de două doze de vaccin Moderna şi o doză de rapel câteva luni mai târziu. Moderna a precizat că solicitarea sa pentru o doză suplimentară s-a bazat pe „datele publicate recent, generate în Statele Unite şi în Israel în urma apariţiei Omicron„.

Marţi, Pfizer şi partenerul său BioNTech au cerut autorităţilor de reglementare din SUA să autorizeze o doză suplimentară de rapel a vaccinului lor COVID-19 pentru seniori, afirmând că datele din Israel sugerează că adulţii mai în vârstă ar beneficia de acest lucru.