Moderna va solicita autorizaţia în Europa pentru vaccinul destinat adolescenţilor între 12 şi 17 ani

  • La începutul lunii iunie, compania va cere autorizația EMA.
  • Urmează să fie vaccinați adolescenții între 12 și 17 ani.
  • Stephane Bancel, CEO Moderna: Dacă nu vaccinăm masiv, există riscul valului 4.

Copilul tău este cu un pas mai aproape de vaccinare. Moderna va cere, în zilele următoare, autorizația Agenției Europene a Medicamentului pentru vaccinarea adolescenților între 12 și 17 ani. În Statele Unite, testările au început în martie.

În toată Europa se deschid școlile și există temerea că numărul de infecții va crește. Stephane Bancel, CEO-ul Moderna, spune că, dacă nu ne vaccinăm masiv, riscul unui al patrulea val nu poate fi exclus.

De altfel, incidența COVID la copii a crescut în ultima vreme, iar aceștia formează peste 22 de procente din numărul de infecții. În toată lumea, aproape 4 milioane de copiii s-au infectat cu coronavirus până acum. Moderna a terminat testele pe adolescenți și spune că serul este eficient în proporție de 96% și că nu au apărut probleme serioase.

Stephane Bancel spune că Moderna poate produce trei miliarde de doze pe an. Împreună cu Pfizer ar putea vaccina toată populația Pământului, indiferent de vârstă, cu prima doză.

De altfel, vaccinul Pfizer este evaluat și el, de către Agenția Europeană a Medicamentului, de la începutul lunii, pentru a putea fi folosit pentru copiii de peste 12 ani