• Comisii ale Congresului SUA vor investiga modul în care forţele de poliţie au gestionat protestele violente de la Capitoliu
  • Cel puţin 52 de de protestatari au fost reţinuţi după ce au pătruns cu forţa în sediul Congresului SUA
  • Patru persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în cursul violenţelor produse în sediul Congresului SUA

Comisii ale Congresului SUA vor investiga modul în care forţele de poliţie au gestionat protestele violente de la Capitoliu, informează agenţia Associated Press.

Poliţia Capitoliului, care are sarcina protejării Congresului, a solicitat ajutorul serviciilor de poliţie din Washington D.C., în contextul în care mii de simpatizanţi ai preşedintelui Donald Trump protestau pentru a opri validarea rezultatului scrutinului prezidenţial.

Cel puţin 52 de de protestatari au fost reţinuţi după ce au pătruns cu forţa în sediul Congresului SUA.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„Cazul generează preocupări grave în materie de securitate”, afirmă Zoe Lofgren, preşedintele Comisiei Administrative a Camerei Reprezentanţilor. Politicianul democrat a precizat că modul în care forţele de poliţie au gestionat protestele va fi investigat de comisii de profil al Camerei Reprezentanţilor şi Senatului.

Patru persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în cursul violenţelor produse în sediul Congresului SUA. Alte trei persoane au murit în urma unor „urgenţe medicale” semnalate în cursul violenţelor, a declarat Robert Contee, directorul Poliţiei metropolitane din Washington.