• Omul de ştiinţă ar fi fost ucis de o mitralieră controlată dintr-o maşină aflată la 150 de metri distanţă
  • Liderul suprem din Iran a promis răzbunare pentru asasinarea lui Fakhrizadeh
  • Oficialii din Iran au dat vina pe Israel pentru atac

Directorul programului nuclear al Iranului a fost asasinat vineri, fiind împuşcat cu o mitralieră controlată de la distanţă, relatează CNN.

Potrivit agenţiei de ştiri iraniene Fars News, Fakhrizadeh călătorea alături de soţia lui într-o maşină blindată, alături de alte trei maşini ale forţelor de securitate, când a auzit cum în una dintre maşini se trage cu focuri de armă. A ieşit din automobil pentru a vedea ce se întâmplă, iar în acel moment o mitralieră controlată dintr-o altă maşină aflată la 150 de metri distanţă a deschis focul.

Fakhrizadeh ar fi fost împuşcat de cel puţin trei ori, spune Fars News. În urma atacului, maşina din care ar fi fost controlată mitraliera ar fi explodat.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ
DUA LIPA ȘI-A VIZUALIZAT VIITORUL

În timp ce oficialii iraniei au dat vina pe Israel pentru atac, liderul suprem Ayatollah Seyyed Ali Khamenei a promis răzbunare pentru uciderea lui Mohsen Fakhrizadeh.

Seyed Kamal Kharrazi, şeful consiliului strategic pentru relaţii externe din Iran, a comparat asasinarea cu uciderea lui Qasem Soleimani, liderul Corpului Gărzii Revoluționare Islamice, care a fost omorât de o dronă americană în Irak.