Preşedintele SUA, Donald Trump, a părăsit, miercuri, Casa Albă, la finalul mandatului, cu puţin timp înainte de învestirea succesorului său, Joseph Biden.

Donald Trump a fost preluat de elicopterul prezidenţial şi a fost transportat până la Baza aeriană Andrews, unde a ținut ultimul discurs în calitate de președinte al SUA.

A fost o mare onoare, onoarea unei vieţi întregi; au fost patru ani extraordinari”, a declarat Donald Trump, la Baza aeriană Andrews.

Au fost patru ani incredibili. Am realizat atât de multe lucruri împreună”, a adăugat președintele în funcție.

Donald Trump a subliniat că a reconstruit armata şi economia SUA. „Sper că nu vă vor majora impozitele, dar, dacă vor face acest lucru, eu v-am spus asta”, a precizat Trump.

Poporul american este extraordinar, avem o ţară extraordinară, a fost cea mai mare onoare să fiu preşedinte. Voi lupta întotdeauna pentru voi, voi urmări situaţia, vă voi asculta, iar viitorul acestei ţări nu va fi niciodată mai bun. Cred că viitoarea administraţie va avea succes, au bazele pentru a face ceva spectaculos. Noi vom reveni într-o anumită formă”, a încheiat Donald Trump.

Joseph Biden va fi învestit în scurt timp în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.