• Evgheni Prigozhin, un antreprenor cunoscut drept bucătarul lui Putin” din cauza contractelor sale de catering cu Kremlinul, a recunoscut luni că a intervenit în alegerile din SUA.
  • El a confirmat pentru prima dată acuzaţiile pe care le respinge de ani de zile.
  • „Am intervenit, intervenim şi vom continua să facem asta”, a declarat Prigozhin.

Evgheni Prigozhin, un antreprenor cunoscut drept „bucătarul lui Putin” din cauza contractelor sale de catering cu Kremlinul, a recunoscut luni că a intervenit în alegerile din SUA şi a declarat că va continua să facă acest lucru.

„Am intervenit, intervenim şi vom continua să facem asta. Cu grijă, cu precizie, chirurgical şi în felul nostru”, a declarat Prigozhin în remarcile postate de purtătorii săi de cuvânt pe reţelele de socializare.

Prigozhin, alţi cetăţeni ruşi şi trei companii ruseşti au fost acuzaţi că au operat o campanie ascunsă pe reţelele de socializare care a avut ca scop să alimenteze discordia şi să divizeze opinia publică americană înainte de alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, potrivit AP.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Aceştia au fost puşi sub acuzare în 2018, în cadrul anchetei consilierului special Robert Mueller privind ingerinţele electorale ruseşti.

În 2020, Departamentul de Justiţie a cerut respingerea acuzaţiilor împotriva a două dintre firmele inculpate, Concord Management and Consulting LLC şi Concord Catering, afirmând că a ajuns la concluzia că un proces împotriva unui inculpat corporativ fără prezenţă în Statele Unite şi fără nicio perspectivă de pedeapsă semnificativă, chiar dacă ar fi condamnat, ar expune probabil instrumente şi tehnici sensibile de aplicare a legii.

Prigozhin a negat până acum implicarea în interferenţa în alegeri. De asemenea, el a negat anterior legăturile cu forţa de mercenari Wagner, dar în septembrie a recunoscut că a fondat-o şi finanţat-o în 2014 şi a început să vorbească deschis despre implicarea acesteia în războiul din Ucraina.