• Momentul în care primul avion intră în Turnul de Nord a fost filmat din greșeală
  • Al doilea atac asupra Turnurilor Gemene a fost filmat de un ceh
  • A doua înregistrare a fost făcută publică abia în 2003

Am aflat ceva interesant și vreau să-ți spun și ție. Evenimentul care ți-a schimbat complet lumea, începutul atacurilor de la 11 septembrie 2001, a fost filmat din pură întâmplare

Cea mai clară înregistrare a fost făcută de doi jurnaliști francezi, frații Naudet, care se aflau în apropiere de Turnurile Gemene, pentru o filmare cu pompierii din New York. La un moment dat, cameramanul aude motoare de avion, ceva rar pentru centrul insulei Manhattan, așa că întoarce camera la fix și surprinde exact momentul în care primul avion intră în turnul nordic al World Trade Center.

A doua filmare a fost făcută tot din întâmplare și era să nici nu existe. Un imigrant ceh imortaliza din mașină, în mers, New Yorkul, pentru familia lui de acasă. A văzut doar cum iese fum din turnul nordic. Cehul a realizat ce a filmat abia după câteva săptămâni, dar nu a publicat imaginile imediat.

Recomandări

ZELENSKI MERGE LA MADRID
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE
DEZASTRU ÎN PAPUA NOUA GUINEE
NE IA A.I.-UL LOCUL DE MUNCĂ?
NUMAI MONSTRU SĂ NU FII!

A ținut caseta în casă, iar fiul lui chiar era să o șteargă din greșeală. Filmarea a fost publicată abia în 2003, când presa americană a aflat de ea.