• Un jurnalist rus a fost rănit la o secție de votare din Sankt Petersburg, în timpul referendumului constituțional.
  • Într-un video postat pe Twitter poate fi observat momentul în care un polițist îi răsucește brațul jurnalistului care strigă de durere, scrie The Moscow Times.
  • Ofițerii au încercat să-l dea afară pe jurnalist care venise la secția de votare pentru a relata neregulilele de la ”referendumul lui Putin”.

Un jurnalist rus s-a ales cu mână ruptă după ce doi polițiști au încercat să-l dea afară din secția de votare din Sankt-Petersburg, în timpul referendumului constituțional.

Momentul în care jurnalistului îî este ruptă mâna a fost postat pe rețelele de socializare. Din imagini se poate observa cum unul dintre polițiști îi răsucește mâna. Medicii spun că tânărul are brațul fracturat, însă un observator electoral care la fel l-a atacat spune că acesta a căzut și și-a rupt singur brațul.

Observatorii independenți spun că autoritățile folosesc pandemia pentru a frauda voturile. Pentru limitarea infecției cu noul virus, scrutinul s-a prelungit pentru 7 zile, iar pe lângă asta s-a permis votul de acasă și prin mijloace electronice.

Conform legii actuale a Rusiei, mandatul de președinte al lui Vladimir Putin expiră în 2024, însă referendumul care va avea loc pe 1 iunie i-ar putea extinde puterea până în 2036.