• Medicul oftalmolog, Monica Pop, a fost invitata lui Marius Tucă în emisiunea „Marius Tucă Show”.
  • Monica Pop: „Nu am înțeles din ce motiv s-a indus o asemenea panică. Oamenii au cazut moral”
  • Monica Pop: „Această campanie se numește de dezinformare și de amenințare”
  • Monica Pop: „Au murit oameni din cauza acestor anunturi neadevarate”

Monica Pop, despre efectele secundare ale vaccinului anti-COVID

„Eu am spus la un post de televiziune că nu s-a discutat despre efectele secundare tardive, pentru că este un vaccin nou. Dacă peste trei ani avem leucemie, cum putem convinge pacientul că nu este de acolo?

Nu am spus niciodată că face vaccinul dar mi-am pus o întrebare. Cei care au scos din context, că era mai savuros așa, au spus că eu aș fi afirmat că vaccinul face.”, a spus Monica Pop.

Monica Pop: „Nu am înțeles din ce motiv s-a indus o asemenea panică. Oamenii au cazut moral”

„În primul rând eu nu am înțeles absolut deloc din ce motiv s-a indus o asemenea panică și felul în care a fost prezentată această pandemie în mass-media mi se pare ciudat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În fiecare zi se spunea despre un număr de infectați. Un număr de morți. Nimeni nu vorbea despre numărul de vindecați.

Oamenii au cazut moral. S-au speriat foarte tare. Într-o noapte am primit un mesaj de la un domn, de 38 de ani, care a hotărât să se sinucidă fără a avea boala, din cauza stării depresive.

Eu aș fi abordat problema alt fel din punctul de vedere al comunicării cu populația. Aș fi spus: „Boala asta este o boală care este foarte contagioasă, peste 80% din oameni s-au vindecat. 15 % au făcut forme grave și unii au murit. Fapt pentru care vă rog să vă protejați pentru că dacă faci boala nu poți să știi în care formă te încadrezi.”, a mai spus medicul.

Monica Pop: „Această campanie se numește de dezinformare și de amenințare”

„În accepțiunea mea această campanie se numește de dezinformare și amenințare. Aveau destui oameni care puteau influența pozitiv, în niciun caz medici care aveau funcție. Am venerație pentru bărbații pediatri. Mi se pare ceva extraordinar. Un copil bolnav este foarte greu de ingrijit. Extraordinar de greu. Dar nu și față de cei care nu sunt adevărat.

Reclama spunea: Virusul ucide. De ce nu au spus că virusul poate ucide? Atunci în momentul acela, mi-a scris o doamnă: „Dacă mă îmbolnăvesc mă sinucid. Dacă domnul doctor spune că virusul ucide înseamnă că nu am nici o scăpare.”

Trebuia nuanțat cu această diferență majoră între cei care se îmbolnavesc și fac forme grave și cei care fac forme ușoare.”, a adăugat medicul.

Monica Pop: „Au murit oameni din cauza acestor anunturi neadevarate”


„Media în general sSubliniază cazurile negative. Au murit oameni din cauza acestor anunțuri neadevărate. De exemplu spitalul nostru, de cinci ani de zile nu a avut nici o infecție nosocomială. Dacă se discuta numai despre asta, după anunțul domnului Tolontan, a murit o fetiță de doi ani ai căror părinți au dus-o la Babeș nu la Balș.

Medicii au spus că trebuie internată și ei nu au vrut și au plecat și fetița a murit în poartă. De teama infecțiilor. Am fost de trei ori internată la Spitalul de Urgență Floreasca și o data într-o clinică privată. S-au purtat frumos cu mine. Mă uitam cum se poartă cu ceilalți. Era cu mine în reanimare o țigancă care își scotea veșnic branula care oricum era greu de spus. Nu am auzit pe cineva să spună ceva urât.”, a mai relatat Monica Pop.

Monica Pop: „Nu sunt anti-vaccinistă”

„Pe toti care au spus că am spus ceva fără să spun. Nu sunt anti-vaccinistă. De ce din media nu v-ați gândit să studiați articolele contra vaccinului. Medicii din linia întâi îmi scriu altceva decât pun pe ecran. Este oribil.”, a spus aceasta.

Chiar dacă nu este împotriva vaccinului, nu se poate imuniza din motive medicale: „Am avut un șoc anafilactic la unul dintre citostatice deci nu pot să fac vaccinul. Ai noștri au raportat acum vreo două zile, vreo 200 de reacșii adverse din care mai mult de jumătate adverse.”

Monica Pop, despre cazul lui Bogdan Stanoevici: „Avea niște comorbidități de care nu a vorbit niciodată”

„Și eu am aflat tărziu că este internat. Bogdan avea niște comorbidități de care nu a vorbit niciodată. Pe lângă comorbiditățile lui respiratorii avea și o problemă oftalmologică, așa a ajuns la mine. Unul din tratamentele pentru afecțiunea oftalmologică nu permitea ca pacientul să aibă probleme pulmonare pentru că am putea declanșă niste crize. A zis că nu are nimic.

În campania electorală Bogdan a avut o intervenție contrazicându-l pe domnul Cercel cu aplicarea măștii. Adrian habar nu a avut și m-a sunat aseară. Este un om de o probitate extraordinară. Lui Bogdan i-a fost teamă să meargă la Balș. A fost plecat în provincie cu campania electorală. Acolo a început să aibă simptome din ce în ce mai severe și nu a mers niciunde.”, a mai spus aceasta.