• Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a avut o primă reacţie la noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării.
  • Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al diplomației ruse: Noua strategie de apărare a României prezintă Rusia „în secțiunea amenințări.
  • „Vedem că Bucureștiul a început să plagieze și asta arată că politicienii români nu sunt capabili să gândească independent”, a acuzat Zaharova.

Moscova a avut prima reacţie la noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării, document care a ajuns, recent, la Parlament.  Rușii au acuzat politicienii de la București de faptul că plagiază și nu sunt capabili să gândească independent.

„Bucureştiul a început să plagieze şi asta arată că politicienii români nu sunt capabili să gândească independent. România contribuie la creşterea tensiunilor şi a instabilităţii în regiune” a spus Zaharova.

Totodată, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti spune că Rusia nu urmăreşte niciun fel de scopuri agresive, nici în bazinul Mării Negre, nici faţă de România, nici la nivel global.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, în cadrul unei conferinţe care a avut loc online:

„Pentru NATO, cel mai important este să primească resurse financiare din partea fiecărei ţări membre şi ca mai mulţi bani să fie alocaţi, din bugetele anuale, pentru Apărare. Dacă, pe scurt, o să încercăm să caracterizăm situaţia relaţiilor noastre acum, putem să folosim o frază din Erich Maria Remarque – ‘Pe frontul de vest nimic nou. Rusia nu urmăreşte niciun fel de scopuri agresive, nici în bazinul Mării Negre, nici faţă de România, nici la nivel global” a spus Kuzmin.

În noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării pentru 2020 – 2024, adoptată de CSAT  şi trimisă de Klaus Iohannis Parlamentului, Rusia este menţionată la capitolul ameninţări.În document se vorbeşte despre ” comportamentul agresiv al Federaţiei Ruse ” şi despre ” acţiunile de militarizare a regiunii Mării Negre şi de tip hibrid” desfăşurate de Moscova.