• Rusia a interzis joi intrarea în țară a 39 de cetățeni australieni, inclusiv a celor care lucrează în sectoarele de securitate și apărare.
  • Măsura a fost luată de Ministerul rus de Externe ca represalii la sancțiunile impuse de Canberra împotriva Moscovei din cauza invaziei din Ucraina.
  • În iunie, Moscova interzisese deja prezenţa pe teritoriul său a 121 de australieni din aceleaşi motive.

Rusia a interzis joi accesul pe teritoriul său a 39 de cetăţeni australieni care lucrează în special în serviciile de securitate şi apărare, în represalii la sancţiunile impuse de Canberra împotriva Moscovei pentru ofensiva sa în Ucraina, potrivit presei străine.

,,În răspuns la decizia oficialilor din Canberra de a impune sancţiuni (…), Rusia adaugă încă 39 de persoane pe lista” persoanelor cărora le este interzis să intre pe teritoriul său, a declarat Ministerul rus al Afacerilor Externe.

Printre aceste persoane se află în special ,,reprezentanţi ai forţelor de ordine, ai gărzilor de frontieră, precum şi antreprenori din apărare„, a adăugat el într-un comunicat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pe lista, difuzată de minister, se află în special un adjunct al ministrului de Interne, Marc Ablong, şi şefii de poliţie din mai multe regiuni australiene.

În iunie, Moscova interzisese deja prezenţa pe teritoriul său a 121 de australieni din aceleaşi motive.

De la începutul ofensivei împotriva Ucrainei, la sfârşitul lunii februarie, Rusia a luat măsuri similare împotriva mai multor sute de personalităţi occidentale.