• Reprezentantul permanent al Rusiei la Națiunile Unite, Vasili Nebenzia, a declarat că conflictul din Ucraina se va încheia „atunci când țările occidentale vor înceta războiul prin procură împotriva Rusiei”.
  • Nebenzia a subliniat că „cealaltă parte” din conflict nu este pregătită să avanseze în negocierile de pace.
  • Diplomatul a făcut aceste remarci în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său sirian, Bassam Sabbagh.

Reprezentantul permanent al Rusiei la Națiunile Unite, Vasili Nebenzia, a declarat marți că conflictul din Ucraina se va încheia „atunci când țările occidentale vor înceta războiul prin procură împotriva Rusiei”.

Nebenzia a subliniat că „cealaltă parte” din conflict nu este pregătită să avanseze în negocierile de pace și, prin urmare, consideră că astfel de dialoguri nu vor avea loc în viitorul apropiat.

Când cei care promovează acest conflict vor înceta să mai ducă un război împotriva noastră cu ajutorul bieților ucraineni care mor pentru ei, când vor adopta o poziție realistă față de preocupările noastre, pe care le-am identificat în mod clar încă din prima zi, atunci cred că perspectiva păcii se va apropia”, a dat asigurări el.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Diplomatul a făcut aceste remarci în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său sirian, Bassam Sabbagh, cu câteva zile înainte de prima aniversare a războiului din Ucraina, care a început la 24 februarie sub conducerea președintelui rus Vladimir Putin.