• SUA vor muta o parte dintre soldaţii din Germania pe flancul estic
  • Kuzmin: „Analizăm situaţia ca să ne putem apăra de un posibil atac al Statelor Unite”
  • Kuzmin: „România face ce trebuie pentru apărarea teritoriului american”
  • Kuzmin: „Infrastructura militară din România serveşte intereselor militare ale Statelor Unite”

Moscova se simte ameninţată, prin urmare ameninţă la rândul ei: „Statele NATO din flancul estic, inclusiv România, să se gândească serios la consecinţe”, s-a auzit zilele trecute de la Moscova. Ambasadorul Rusiei la Bucureşti continuă în acelaşi ton: „Vom face tot ce trebuie ca să ne apărăm de un posibil atac al americanilor”

„Dacă v-aţi uita pe hartă aţi vedea unde au fost graniţele Pactului de la Varşovia şi graniţele NATO şi unde sunt acum graniţele Rusiei şi graniţele NATO. Cine de cine s-a apropiat? Ne-au acuzat că ne apropiem agresiv de graniţele NATO şi au început să ridice în jurul nostru tot felul de construcţii militare, despre care România refuză să înţeleagă că servesc intereselor militare ale Statelor Unite, nu ale României. Aşa că Rusia analizează toate aceste chestiuni, ca să ne putem apăra de un posibil atac al Statelor Unite. Noi facem ceea ce e nevoie pentru apărarea teritoriului nostru. România face, de fapt, ceea ce trebuie pentru apărarea teritoriului american, pentru că nimeni nu planifică un atac asupra României”, spune ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin.

Tonul agresiv al Kremlinului nu e justificat, spun analiştii Anexarea Crimeei, staţionarea trupelor ruseşti în regiunea separatistă Donbass sau războiul din Georgia sunt câteva exemple de agresiune a Rusiei, pe care NATO încearcă să o contracareze.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Sunt nişte falsuri la bază că trupe NATO nu ar trebui să fie staţionate pe teritoriul statelor membre NATO, aici în zona de est. Nu e vb de o stationare, e vorba de trupe rotationale. In rest, dimenisiunea lor este neglijabila, in raport cu prezenţa militara rusa in partea cealalata si la fronierele Ucrainei, si in zona separatita, si militarizarea crimeei, inclina balanta pe partea de sud in favoarea federatieie ruse.”, adaugă analistul politic, Iulian Chifu.