Moșia Neverland a lui Michael Jackson, vândută la licitație pentru 22 milioane de dolari. Cine a cumpărat-o

  • Neverland, moșia lui Michael Jackson, a fost vândută la licitație
  • Cel care a cumpărat-o este un cunoscut al „regelui pop”
  • Neverland este un loc controversat. Există multe zvonuri despre Michael și copiii pe care-i aducea la moșia lui

Ron Burkle, fost prieten al lui Jackson, a cumpărat recent moşia din Los Olivos, California, a spus purtătorul de cuvânt al acestuia.

El a plătit 22 de milioane de dolari pentru Neverland, a informat Wall Street Journal, citând înregistrări publice şi trei surse familiare cu afacerea.

Complexul de 1.100 de hectare a fost scos la vânzare pentru prima dată în 2015, pentru 100 de milioane de dolari.

Neverland, aflat la nord de oraşul Santa Barbara, a fost listat cel mai recent anul trecut la preţul de 31 de milioane de dolari.

Jackson a plătit iniţial aproximativ 19,5 milioane de dolari pentru Neverland, pe care l-a numit după o insulă fictivă în care copiii nu cresc niciodată din romanul Peter Pan a lui JM Barrie.

Cântăreţul a cumpărat Neverland în 1987 şi l-a transformat într-un complex de divertisment.

În anii 1990 şi 2000, Neverland a devenit centrul diverselor investigaţii privind acuzaţiile de agresiune sexuală a copiilor aduse lui Jackson.

În iunie 2009, Jackson a murit într-o altă casă din Los Angeles după ce a suferit un stop cardiac indus de o supradoză de droguri.

Neverland a fost transformat în Sycamore Valley Ranch şi a suferit o reamenajare extinsă de la moartea lui Jackson.

Ron Burkle, în vârstă de 68 de ani, este cofondator şi partener administrativ al Yucaipa Companies, LLC, o firmă de investiţii private. Averea sa netă a fost estimată la 1,4 miliarde de dolari, potrivit unui profil al revistei de afaceri americane Forbes.