• Moștenitoarea tronului thailandez, prințesa Bajrakitiyabha, este puțin probabil să se recupereze” după ce a suferit un atac de cord.
  • Într-o declarație pe pagina sa oficială de Facebook, Casa Regală thailandeză a confirmat că prințesa s-a „îmbolnăvit și și-a pierdut cunoștința” din cauza unei „afecțiuni cardiace”.
  • Prințesa ar fi ieșit la alergat cu câinii ei în parcul național Khao Yai când s-a prăbușit.

Moștenitoarea tronului thailandez, prințesa Bajrakitiyabha, este puțin probabil să se recupereze” după ce a suferit un atac de cord. Regele Vajiralongkorn ar fi zburat cu elicopterul pentru a fi alături de fiica sa, care s-a îmbolnăvit în Khao Yai, la nord-est de Bangkok, în timp ce își plimba câinii.

Într-o declarație pe pagina sa oficială de Facebook, Casa Regală thailandeză a confirmat că prințesa s-a „îmbolnăvit și și-a pierdut cunoștința” din cauza unei „afecțiuni cardiace”. Echipa medicală a tratat-o la spitalul Pak Chong Nana, la 160 de kilometri nord-est de Bangkok.

Medicii au declarat că prințesa a fost „stabilizată într-o anumită măsură” înainte de a fi transportată la o unitate a Crucii Roșii pentru un „examen fizic detaliat”, a adăugat Casa Albă.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Prințesa ar fi ieșit la alergat cu câinii ei în parcul național Khao Yai când s-a prăbușit. Declarațiile de la palatul thailandez pot fi vagi sau chiar enigmatice, iar singurul comunicat difuzat în această dimineață nu indică în mod clar cât de grav a fost presupusul atac de cord, relatează BBC.

De asemenea, nu a detaliat starea actuală a prințesei. Citând surse anonime, BBC a relatat ieri că a fost efectuată resuscitarea cardio-respiratorie „timp de mai bine de o oră”, dar prințesa BajrakItiyabha nu a putut fi resuscitată.

Ea a fost conectată la un aparat de oxigen și a fost menținută în viață în mod artificial, a adăugat el. MacGregor Marshall a scris pe Twitter: „Unele surse spun că, în ciuda faptului că i s-a făcut resuscitare timp de mai bine de o oră, nu a avut nici un răspuns și a fost pusă pe un aparat ECMO, ceea ce înseamnă, practic, că este moartă, dar este ținută în viață în mod artificial.”

De asemenea, trei elicoptere militare de mari dimensiuni ar fi fost văzute întorcându-se la Bangkok din Khao Yai, neobișnuit de târziu în noaptea de miercuri spre joi. Se crede că a fost dusă mai întâi la spitalul Pak Chong Nana, unde resuscitarea nu a avut succes, iar regele a mers acolo cu elicopterul pentru a-și vedea fiica. De acolo a fost transportată la Spitalul din Bangkok pentru tratamentul ECMO, iar martorii ar fi văzut un elicopter al spitalului flancat de două elicoptere militare.

Surse regale spun că prognosticul pentru prințesă este foarte sumbru și că este foarte puțin probabil ca ea să se recupereze vreodată. Dar ea ar putea fi ținută în viață în mod artificial prin ECMO timp de săptămâni sau chiar luni, în timp ce regimul își dă seama ce trebuie să facă”, a scris pe Twitter, MacGregor Marshall.

Aceste evenimente au repercusiuni uriașe pentru monarhia thailandeză, deoarece se presupunea că Bajrakitiyabha va fi următorul monarh sau va fi regent pentru fratele ei vitreg mai mic, Dipangkorn, care suferă de autism și nu va putea domni singur.”

Nu a existat nici o veste oficială cu privire la starea de sănătate a prințesei, în ciuda multor ore acum de zvonuri și speculații pe rețelele de socializare. The Mirror a contactat familia regală thailandeză pentru comentarii. Prințesa Bajrakitiyabha este preferata publicului thailandez, fiind așteptată anterior să îi ia locul regelui Vajiralongkorn după moartea acestuia.

Este cel mai mare copil al său și fiica primei sale soții, prințesa Soamsawali. Prințesa este un ofițer superior al gărzii personale a tatălui ei și face parte din cercul său intim de la succesiunea sa în 2016. Ea este cea mai experimentată din grupul interior, cu mai multe diplome, inclusiv diplome de masterat de la cea mai importantă universitate din America, Cornell.