Moțiunea de cenzură nu a trecut. Ciolacu vorbește de trădare în partid

Sursa: Mediafax Foto
  • Moţiunea nu s-a mai votat, fiindcă nu a fost cvorum
  • Cinci social-democraţi au lipsit
  • PSD va discuta dacă mai încearcă să depună o altă moţiune

Moţiunea mult anunţată a social-democraţilor nu a mai fost votată.

Cele 250 de voturi de care Marcel Ciolacu era atât de sigur nu au fost de găsit decât pe hârtie. De două ori a fost suspendată şedinţa de plen pentru a se mai strânge parlamentarii.

Cu toate acestea, nu a fost cvorum. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că social democrații ar fi avut voturile, dacă parlamentarii nu ar fi lipsit.

În afară de aşa zişii aliaţi ai PNL, au lipsit şi cei pe care PSD se baza. Chiar şi cinci din tabăra lor. Trei dintre ei s-au îmbolnăvit înainte de vot. Alţi doi nu au răspuns la telefon.

PSD va propune excluderea lor din partid. Ciolacu e prea supărat, nu crede că sunt bolnavi. PSD va lua în calcul depunerea unei alte moţiuni.

„Eu v-am spus că dacă se va da vot pe moţiune, vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat vot pe moţiune. S-a votat vreo moţiune?”, s-a întrebat, retoric, președintele PSD, Marcel Ciolcacu.

„PNL au cumpărat parlamentari bucată cu bucată, ca să lipsească de la votul pe moţiune. Un lucru bun s-a întâmplat astăzi, s-au separate apele, am descoperit care ne sunt trădătorii. Ştiţi şi dumneavoastră că cele 250 de voturi nu erau ale PSD. Evident, ne-am bazat pe sprijinul UDMR”, a explicat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.