• Cifrele raportului de infectări din județul Dolj au fost incomplete.
  • Directorul DSP a spus că a fost vorba despre erori umane, care, în opinia sa, sunt firești.
  • Ulterior, toate datele au fost introduse în sistem.

Cifrele raportului de infectări din județul Dolj au fost completate doar parțial în comunicatul pentru ultimele 24 de ore. Cum a fost posibil acest lucru.

Marți seara, 210 pozitive erau raportate după ce au fost efectuate în cursul zilei de ieri peste 400 de teste. În această dimineață, s-a putut remarca pe comunicatul trimis de Prefectura Dolj că sunt raportate doar 195 de teste. Răspunsul Prefecturii Dolj vizavi de cele două rezultate a fost unul pueril.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dolj a afirmat că directorul Direcției de Sănătate Publică Dolj că doar 195 de teste au apucat angajații DSP Dolj să introducă în sistem, pentru că există un termen limită până când datele acestea trebuie trimise către INSP, până la ora 8.30, iar programul angajaților începe la ora 8.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Această situație s-ar putea repeta. Directorul DSP, Ștefan Popescu, a spus că cei doi angajați își încep programul de la ora 8, că există foarte multe cazuri în DSP, și că este vorba despre erori umane, pe care le consideră firești. Ulterior, potrivit lui Ștefan Popescu, toate datele au fost introduse în sistem și că toate cele 210 cazuri sunt raportate la această oră.