• Cancelarul German Angela Merkel l-a sunat pe premierul Ludovic Orban
  • Printre subiectele abordate se numără şi situaţia lucrătorilor sezonieri români din Germania
  • Merkel s-a arătat preocupată de protejarea drepturilor lucrătorilor români din Germania

Cancelarul German Angela Merkel l-a sunat pe premierul Ludovic Orban. Subiectul discuţiei l-a constituit situaţia lucrătorilor sezonieri din Germania, dar şi întărirea relaţiilor bilaterale.

„Cancelarul Angela Merkel s-a referit, în context, la situaţia lucrătorilor sezonieri români din Germania şi a exprimat preocuparea constantă a executivului de la Berlin şi, personal, a domniei sale, pentru respectarea şi protejarea drepturilor cetăţenilor români care muncesc în Germania”, se arată într-un comunicat de presă emis, miercuri de Guvernul României.

Merkel a mai transmis că Guvernul Federal a modificat legislaţia muncii pentru a oferi un grad sporit de protecţie socială angajaţilor români.

Recomandări

SUA AJUTĂ GAZA
AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL

„Guvernul federal a iniţiat, de altfel, cu promptitudine, modificarea cadrului legislativ intern în vigoare, pentru a oferi un grad sporit de protecţie acestora şi a garanta drepturile angajaţilor români. A subliniat, în acelaşi scop, întreaga deschidere şi disponibilitate pentru menţinerea unui contact strâns, la toate nivelurile, între autorităţile din cele două state, în continuarea recentei vizite în Germania a ministrului muncii şi protecţiei sociale, Violeta Alexandru”, se mai arată în comunicat.

În lunile aprilie şi mai zeci de mii de români au plecat în Germania ca muncitori sezonieri. Majoritatea au fost cooptaţi pentru munci agricole, în special pentru a culege sparanghel.