Alexandru Nazare și-a pierdut fotoliul de la Finanțe. Imediat au apărut și semnele de întrebare legate de demiterea lui.

Consultantul fiscal Adrian Bența consideră că Alexandru Nazare nu ar fi ieșit „neșifonat” din funcția de ministru al Finanțelor.

Din punctul meu de vedere domnul Nazare ar fi ieșit foarte șifonat din activitatea sa profesională și aș vrea să vă dau câteva exemple concrete. Cea mai mare modificare în domeniul TVA-ului de la nivelurile intracomunitare de pe platformele electronice a intrat în vigoare la 1 iulie 2021”, a spus Adrian Bența, consultant fiscal.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

În legătură cu acuzele primite de Nazare, că ar fi întârziat proiectele care ar fi putut rezolva problemele cu evaziunea fiscală, Bența spune că nu există o rezolvare rapidă pentru aceasta.

Evaziunea fiscală este o problemă veche în România și cu siguranță nu poate fi rezolvată dintr-o dată, însă sunt sectoare de activitate care pot fi ușor îndreptate către calea cea bună”, a adăugat Bența.

Prim-ministrul Florin Cîțu a preluat, vineri seară, atribuțiile de ministru interimar al Finanțelor.

Din această nouă funcție, de ministru interimar, premierul a solicitat de la Ministerul Finanțelor execuția bugetară pe toate capitolele la fiecare minister și instituție publică, pentru fiecare lună, precum și cheltuielile de personal.

Prim-ministrul a solicitat și situația proiectelor de investiții la cinci luni și cât mai repede, la șase luni.

Săptămâna viitoare vor avea loc mai multe întâlniri pentru a debloca proiectele întârziate de la Ministerul Finanțelor.

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că a transmis la Palatul Cotroceni propunerea de revocare a lui Nazare: „Astăzi, după încă o discuție cu membrii coaliției, am transmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor”.

Domnul ministru a avut posibilitatea să își dea demisia, a preferat să fie revocat. Totți liderii coaliției au fost informați de marți după-amiaza”, a precizat Florin Cîțu.

Acesta a vorbit și despre motivele care au stat la baza acestei decizii.

„În ceea ce privește motivele, am făcut o evaluare la șase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanțelor”, a spus premierul, care a adăugat că este vorba de proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene și eliminarea evaziunii fiscale.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de revocare din funcția de ministru de Finanțe a lui Alexandru Nazare.