• Moștenitoarea tronului olandez, prințesa Amalia, împlinește 18 ani în decembrie.
  • La împlinirea vârstei majoratului, Amalia va avea dreptul la o indemnizație anuală de 1,9 milioane de dolari.
  • Ea a decis să renunțe la dreptul de a primi alocaţie pentru că nu se simte confortabil să primească suma.

Prinţesa Amalia, moştenitoarea tronului Olandei a renunţat la dreptul de a primi alocaţia anuală de 1,6 milioane de euro. Banii ar fi trebuit să îi primească din luna decembrie, când urmează să împlinească vârsta de 18 ani, relatează Insider.

Amalia, prințesa de Orania, este cea mai mare fiică a regelui Willem-Alexander. Ea a absolvit liceul pe 10 iunie, iar cu această ocazie, familia regală a marcat ziua prin agățarea ghiozdanului ei alături de steagul olandez la Palatul Huis ten Bosch.

Prințesa a anunțat că intenționează să își ia un an sabatic începând din toamna lui 2021 până în primăvara lui 2022 înainte de a începe facultatea.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Potrivit publicației olandeze NOS, în jur de 300.000 de euro din sumă ar fi sub formă de venit în timp ce diferența ar fi alocată pentru „cheltuieli personale și materiale”.

Însă vineri prințesa l-a informat printr-o scrisoare pe premierul olandez Mark Rutte că va renunța la dreptul la alocație în perioada în care va urma studiile universitare.

Prințesa de Orania a scris că nu se simte confortabil să primească suma „din moment ce nu am făcut nimic în schimb pentru ei și în timp ce alți studenți au dificultăți mult mai mari, în special în această perioadă a coronavirusului”.