• În mandatul său, banii, politica și familia s-au amestecat atât de tare, încât e greu să mai fie descâlcite
  • Cu Trump la cârmă, americanii au văzut cum se continuă dinastiile în politică
  • Dacă pleacă Trump, pleacă și Ivanka

Deși lumea își amintește și de familia Kennedy sau Bush, Trump a numit mai multe rude, prieteni apropiați sau parteneri de afaceri în funcții cheie.

Ivanka Trump, fiica lui, a fost numită consilier personal la Casa Albă și, oficial, s-a retras din afacerile familiei. Pleacă tatăl, pleacă și fiica.

O altă piesă cu greutate în jocurile politice din ultimii ani e soțul Ivankăi, Jared Kushner. Oficial, e consilier la Casa Albă, dar media americană îl descrie ca pe adevăratul șef de cabinet al lui Trump. Omul care știe tot, participă la cele mai importante negocieri.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Kushner a fost responsabil de negocierile din Orientul Mijlociu, având în vedere legăturile lui din zonă, dar și de acordurile comerciale China – Statele Unite, dar și de planurile împotriva Coronavirusului.

Și nu puțini s-au întrebat ce-l recomandă pe ginerele-avocat să se ocupe de toate astea.

A refuzat să răspundă la întrebările presei, dar a ieșit Ivanka la înaintare.

Ivanka Trump: „Jared este incredibil de deștept, de talentat. Are abilități extraordinare. Recunoaște umil când nu știe ceva. Și cere informații de la experți când are nevoie”

În plus, Kusher a fost acuzat de faptul că a folosit informații de la Casa Albă în avantajul business-urilor sale.

Organizația Trump a primit împrumuturi de la bănci din China. Negociate pe ascuns, susține media, în timpul deplasărilor oficiale.

Mai nou, și nemții au o problemă cu business-urile familiei Trump.

 Deutche Bank – unde organizația ce poartă numele președintelui în funcție are în conturi peste 340 milioane dolari – vrea să renunțe la ele, pentru că i-ar strica reputația.