De ce prinzi noaptea semafoarele pe roșu? Nicușor Dan: „S-a stricat calculatorul plătit cu zeci de milioane!”

Motivul pentru care prinzi noaptea semafoarele pe roșu. Explicația lui Nicușor Dan Profimedia
  • Nicușor Dan a explicat de ce prinzi noaptea semafoarele pe roșu
  • Primarul Capitalei: Nu mai merge calculatorul plătit cu zeci de milioane
  • Edilul plănuiește să investească în sisteme de tehnologie modernă, în valoare de până la 150 de milioane de euro

Probabil ai observat și tu că semaforizarea inteligentă în București nu mai funcționează pe timpul nopții, iar semafoarele se schimbă în culoarea roșie, pe o stradă goală, și te-ai întrebat de ce.

Ei bine, Nicușor Dan a explicat care este motivul. Se pare că este vorba despre sistemul de corelare, care nu mai are mentenanță pentru că nu a fost plătită de fostele administrații. Mai exact, nu mai funcționează calculatorul.

„Semafoarele sunt pe roșu noaptea, când traficul este liber, pentru că a existat un sistem de semaforizare inteligentă căruia nu i s-a mai făcut mentenanță și care nu mai funcționează în momentul de față. Tehnologia este deja depășită. Pe scurt, nu se mai conectează semaforul cu serverul central, senzorul care preia măsurătorile de trafic nu mai funcționează“, a spus Nicușor Dan, la Digi24.

Tot de la primarul Capitalei mai afli că sistemul a fost cumpărat cu mulți bani: „Administrațiile trecute au cumpărat de zeci de milioane, pentru că dacă cumperi de zeci de milioane, uneori ești fericit. Probabil că a furat cineva la achizițiile astea. Dar urgențele pentru mine sunt să țin pe linia de plutire acest sistem care a pornit cu datorii de 2,5 miliarde. (…) Au fost cumpărate sisteme, dar nu s-a plătit și mentenanța“.

Planurile lui Nicușor Dan

Edilul a mai dezvăluit că plănuiește să investească în sisteme de tehnologie modernă, care au camere încorporate și afișaj în stații pentru mijloacele de transport în comun.

Proiectul este ca și scris, într-o primă fază costă undeva la 100 de milioane de euro, dar vrem să mergem până la 150 de milioane de euro, ca să avem inclusiv afișaj în stații și toate lucrurile pe care le-ați văzut în Capitalele Europene“, a spus Nicușor Dan.