• Sute de persoane în doliu s-au adunat la Windsor pentru a-i aduce un omagiu Reginei la înmormântarea acesteia la Capela St George.
  • Dar, în timp ce capela era plină până la refuz de membri ai familiei regale, personal loial și alte figuri importante, Regele a lăsat un loc în primul rând gol.
  • Regele Charles a fost văzut urmând sicriul, însoțit de Regina consort, cu prințesa regală și viceamiralul Sir Tim Laurence în spate, apoi ducele de York și contele și contesa de Wessex, înainte de începerea slujbei.

Sute de persoane în doliu s-au adunat la Windsor pentru a-i aduce un omagiu Reginei la înmormântarea acesteia la Capela St George. Dar, în timp ce capela era plină până la refuz de membri ai familiei regale, personal loial și alte figuri importante, Regele a lăsat un loc în primul rând gol.

Regele Charles a fost văzut urmând sicriul, însoțit de Regina consort, cu prințesa regală și viceamiralul Sir Tim Laurence în spate, apoi ducele de York și contele și contesa de Wessex, înainte de începerea slujbei.

Scaunul din fața sa a fost păstrat gol datorită unei tradiții începute de mama sa, pentru a se asigura că nu este obstrucționată. Protocolul a dictat că nimeni nu se poate așeza în fața Reginei și să-i obstrucționeze vederea – și se așteaptă ca acest lucru să continue.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Capela St George a fost capela privată a Reginei, iar acest loc în primul rând se spune că este unul pe care Regina nu îl găsește confortabil. Majestatea Sa a preferat să stea în rândul al doilea, alături de soțul său, Prințul Philip – iar locul a rămas gol când Prințesa Eugenie s-a căsătorit în capelă.

Explicând protocolul de la acea vreme, Rebecca English, comentator regal, a explicat: Locul din fața Reginei este întotdeauna lăsat gol, mi s-a spus de către Palatul Buckingham. Ea trebuie să fie văzută – iar scaunul pe care stătea astăzi este locul ei preferat din acea capelă, se pare!”.

La emoționanta înmormântare, prințesa Charlotte a fost văzută așezată între ducele de Sussex și mama ei, prințesa de Wales, pe banca din față, pe o parte a Capelei St George. Prințul de Wales s-a așezat la capătul rândului alături de fiul său, Prințul George, urmat de Prințesa de Wales, Prințesa Charlotte, apoi Harry și soția sa, Ducesa de Sussex.

Sicriul Reginei a fost apoi coborât în cavoul regal din Capela St George pentru a marca sfârșitul funeraliilor. În timp ce sicriul a fost coborât, decanul din Windsor a recitat Psalmul 103, care include versul tradițional: Pleacă în călătoria ta din această lume, suflet creștin”. De asemenea, el a rostit o rugăciune în care defunctul este încredințat milei lui Dumnezeu.