• Ministerul Sănătății a publicat pentru prima dată un raport cu numărul de teste efectuate de fiecare județ
  • Județul Vrancea a efectuat 20 de teste în ultimele trei zile
  • La polul opus se află Timiș cu aproape 5.000 de teste în ultimele trei zile

Ministerul Sănătăţii a publicat pentru prima oară un raport privind testarea populației, defalcat pe fiecare judeţ în parte.

Rezultatele sun surprinzătoare. În primele trei zile din luna martie, în judeţul Vrancea au fost făcute cele mai puține teste: 20 în total, în numai trei zile. Este vorba despre un județ cu peste 300.000 de locuitori. Asta în timp ce în judeţul Timiş s-au făcut 4.962 de teste. Bucureștiul rămâne fruntaș – în ultimele trei zile au fost făcute peste 7.800 de teste.

Ministerul Sănătăţii a publicat, joi seară, în premieră, date referitoare la pandemie defalcat pe judeţe. De exemplu, se prezintă numărul de teste realizate în fiecare judeţ, rata de pozitivare, numărul persoanelor spitalizate, cel al vindecaţilor şi cel al celor care s-au reinfectat.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pe https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid, există documente care se vor actualiza zilnic şi care cuprind numărul de teste realizate în fiecare judeţ, numărul de teste rapide, rata de pozitivare pe fiecare laborator, numărul de persoane spitalizate, numărul celor externaţi vindecaţi, dar şi numărul celor reinfectaţi.

Potrivit datelor prezentate, în primele trei zile din martie, în judeţul Vrancea s-a făcut cel mai mic număr de teste, respectiv 20 în total. În 1 martie au fost 3 teste, în 2 martie 4 teste şi în 3 martie 13 teste. La polul opus este judeţul Timiş în care s-au făcut, în total în cele trei zile, peste 4.900 de teste.