• Președintele Franței Emmanuel Macron a fost numit de către marele muftiu al Republicii Cecenia „teroristul numărul unu al lumii”.
  • Reacția se alătură valului de riposte din partea lumii islamice la adresa președintelui francez.
  • Macron a promis că Franța „nu va renunța la caricaturi” după ce un profesor a fost decapitat pentru că le-a arătat elevilor reprezentări ale profetului Mahomed.

Marele muftiu al Republicii Cecenia, din sudul Rusiei, se alătură valului de riposte lansat de lumea islamică la adresa președintelui francez Emmanuel Macron, relatează  The Moscow Times.

Un cor din ce în ce mai mare de țări islamice condamnă Franța pentru că batjocorește religia musulmană. Acuzațiile vin după ce Macron a condamnat islamiștii radicali din Hexagon în contextul în care un profesor francez a fost ucis de un extremist cecen.

Macron a jurat că Franța „nu va renunța la caricaturi”, ca reacție la decapitarea profesorului Samuel Paty, pe 16 octombrie, de către un extremist cecen.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Paty le arătase elevilor săi exemple de caricaturi cu profetul Mahomed.

„Macron, ești teroristul nr. 1 din lume”, a declarat luni muftiul cecen Salakh Mezhiyev pe contul de Instagram al Consiliului spiritual cecen al musulmanilor.

„Jignindu-l pe profetul nostru, jignești toți profeții (pacea să fie asupra lor) și toate religiile”, a spus Mezhiyev.

Totodată, acesta l-a acuzat pe Macron că „a ordonat” afișarea caricaturilor profetului Mahomed pe „toate clădirile guvernamentale” din Franța.