• Intermedierea forţei de muncă a fost interzisă prin lege în Germania.
  • Totuşi la noi încă există un număr mare de oferte care circulă pe internet.
  • Lavinia, angajator abator Germania Global SRL: „Este vorba de muncă necalificată în abator în Germania. Mâncare nu vi se oferă, iar cazarea este asigurată contra-cost.

Munca în abatoarele din Germania nu este cum se vede din anunţ. Două firme cu nume diferite trimit forţă de muncă în acelaşi loc sub aceleaşi condiţii.

Cazarea şi masa este plătită de toţi cei care ajung în abatoarele din Germania. Aşa cum ţi-am mai spus, intermedierea forţei de muncă a fost interzisă prin lege în Germania.

Totuşi la noi încă există un număr mare de oferte care circulă pe internet. În acest sens am încercat să intrăm în legătură cu un angajator care trimite forţă de muncă în abatoarele din Germania.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Odată ajunşi acolo, cei trimişi la muncă au nevoie de un test PCR negativ iar dacă din nefericire sunt găsiţi pozitivi ei vor fi carantinaţi 2 săptămâni. De la bun început ei sunt informaţi că masa şi-o asigură ei, chiar şi castronul sau farfuria din care trebuie să mănânce.

Munca în abatoarele din Germania nu este cum se vede din anunţ. Angajator:  "Vorbiţi cu mine despre condiţii"
Sursa Foto: Facebook

Ce spune un angajator de la un abator din Germania

Lavinia, angajator abator Germania Global SRL: „Este vorba de muncă necalificată în abator în Germania. În localitatea Reda cam la 100 de km de Dortmund. Se lucrează ca necalificat în abator de vită şi porc la ambalare şi etichetare. Salariul este de 10 euro brut pentru ora efectiv lucrată. Rămâneţi în mână cu 1.200 – 1.400 de euro lunar. Mâncare nu vi se oferă deci vă priveşte pe dumneavoastră iar cazarea este asigurată contra-cost. Deci cazările se fac în apartamente sau în case din acelea tip pensiune. În cameră se stă 2-3 persoane aveţi pat dulap separat, baia şi bucătăria sunt la comun. După 25 ianuarie avem prima plecare se pleacă de la sediul nostru din Braşov”

În ciuda faptului că ea îi trimite la muncă pe toţi cei care o sună, când a fost rugată să ne transmită un număr de telefon al unei persoanane care lucrează acolo ca să ne povestească despre condiţii ea ne-a răspuns că nu are cum să ne ajute.

Lavinia, angajator abator Germania Global SRL: „Păi vorbiţi cu mine despre condiţii. Nu vă pot da un număr de telefon al unui muncitor nici măcar nu cunosc numerele muncitorilor. Dar peste tot sunt cazuri că asta noi chiar nu putem să controlăm. Au fost cazuri vă daţi seama”

Culmea, tot pe internet am găsit o altă firmă care postează un anunţ aproape identic şi trimite oamenii în acelaşi loc sub aceleaşi condiţii

Florin angajator abator Germania Tonnies: „Lângă Dortmund. Salariu între 1.200 şi 1.400 de euro în funcţie de orele muncite. Două trei persoane în cameră, numai cuplurile au cameră de 2”

Potrivit anunțului:

  • 2 pers. max./ cameră
  • Cazare contra cost: 150 – 250 euro/lună
  • Program lucru: 8-10 ore/zi 5zile/săptămână
  • Salariu: 1.300 – 1.700 euro net

Cu experinţă: 10 – 17,50 EUR/oră brut

  • Salariu cu experienţă: 2.500 – 2.800 EUR brut
  • Fără experienţă: 10,15 EUR/oră brut
  • Fără experienţă: 1.800 – 2.050 EUR brut