• Muzeul Israelian al Holocaustului a cerut Statelor Unite să nu aplice sancțiuni miliardarului rus Roman Abramovici, deoarece acesta este unu dintre sponsorii principali ai muzeului.
  • Reprezentanți ai muzeului spun că Abramovici a donat comunității locale o sumă de opt cifre.

Muzeul Israelian al Holocaustului Yad Vashem a cerut autorităților americane să nu impună sancțiuni lui Roman Abramovici, unul dintre principalii săi sponsori.

Președintele muzeului Yad Vashem, Dani Dayan, semnase o scrisoare comună adresată ambasadorului SUA în Israel, Tom Nides, în care spunea că Abramovici este „al doilea cel mai mare donator privat” al muzeului, potrivit publicației.

Scrisoarea a fost datată 6 februarie, potrivit The Times, cu mai puțin de trei săptămâni înainte ca președintele rus Vladimir Putin să declare un atac asupra Ucrainei, dar după ce au apărut informații potrivit cărora SUA ar fi întocmit o listă de ținte pe care să le sancționeze ca răspuns la o potențială agresiune din partea Moscovei.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Autorii scrisorii au apreciat foarte mult contribuția miliardarului la caritatea în Israel. Aceștia au spus că includerea sa în listele de sancțiuni „va afecta negativ Israelul și lumea evreiască”.

Scrisoarea îl laudă pe Abramovici pentru ceea ce The Times a descris ca fiind „investiții, filantropie și contribuții semnificative pentru Israel”.

În scrisoare se mai spunea că sancționarea lui Abramovici ar fi nedreaptă și ar avea un impact negativ asupra Israelului și a lumii evreiești

„Domnul Abramovici a contribuit la cauze meritorii timp de mai bine de un deceniu. Din câte știu eu, domnul Abramovici nu are nicio legătură cu domnul Putin”, a spus Dayan în scrisoare, potrivit The Washington Post.

Apelul muzeului spune că miliardarul rus a donat comunității locale o sumă de opt cifre.