• În urma accidentului din Mexic au murit 54 de imigranți.
  • Autoritățile încă încearcă identificarea tuturor victimelor din accident.

Mexicul a anunțat crearea unui grup de lucru pentru a combate traficul de persoane, în urma accidentului de camion care s-a soldat cu 54 de morți, majoritatea fiind imigranți din America Centrală. Ministrul de externe Marcelo Ebrard a declarat că grupul va fi format din Mexic, Guatemala, Republica Dominicană, Ecuador și SUA.

Între timp, autoritățile încearcă să identifice victimele accidentului. Răniții se află încă în recuperare în spitale. Peste 150 de persoane erau înghesuite în remorca camionului. Se pare că vehiculul avea viteză mare atunci când s-a răsturnat într-o curbă strânsă și a lovit un pod pietonal pe un drum principal care duce spre capitala statului Chiapas, Tuxtla Gutiérrez.

Potrivit ministrului Ebrard, grupul de lucru va investiga și va trage concluzii din accident, contribuind la aducerea în fața justiției a traficanților de persoane implicați în acest caz. Ministrul de externe din Guatemala, Pedro Brolo, a îndemnat SUA să investească în regiune, dar criticii guvernului mexican spun că migranții au fost forțați să facă călătorii din ce în ce mai periculoase pentru a evita prezența militară intensă în statul Chiapas, care se învecinează cu Guatemala și este un punct de tranzit important pentru migranții fără documente.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Sabina López, care locuiește în apropierea locului accidentului, a declarat pentru agenția de știri AFP că a văzut zeci de persoane țipând de durere, unele prinse în epavă, iar altele inconștiente. „A fost oribil să auzim plânsetele. M-am gândit doar să ajut”, a declarat Sabina López, în vârstă de 18 ani. Ea a spus că impactul accidentului a rupt containerul în două și i-a smuls acoperișul, iar ea a văzut un bărbat rănit implorându-și un tovarăș rănit să nu cedeze în urma rănilor.

„Nu te culca, nu închide ochii”, și-a amintit că i-a spus acesta. „Amintește-ți ce i-ai promis mamei tale! Ține-te bine!”. Locuitorii au oferit supraviețuitorilor accidentului apă și telefoane mobile pentru a-și contacta rudele. Ei au mai spus că șoferul și o persoană care îl însoțea păreau a fi răniți, dar au fugit de la locul accidentului.