• Mykhailo Samus, director New Geopolitics Research Network de la Kiev: ,,Rusia ar putea fi în pericol dacă Putin ar dispărea fizic din sistem. Vor ucide pe oricine va protesta împotriva lui Putin!”
  • Mykhailo Samus: ,,Poate o nouă generație de ruși va crea o nouă opoziție și va încerca să construiască o nouă Rusie. Nu e cazul, pentru moment!”
  • Mykhailo Samus: ,,Rusia are un rol special, un loc special în această lume și va ajuta orice țară care se va opune dominației globale a SUA. Pare o nebunie, dar e o realitate în Rusia!”
  • Mykhailo Samus: ,,Uitați-vă la Belarus! Cred că regimul lui Putin nu e diferit de cel al lui Lukașenko.”
  • Mykhailo Samus: ,,Aproximativ 600.000 de pașapoarte rusești au fost împărțite în Donbasul ocupat.”

Mykhailo Samus, director New Geopolitics Research Network de la Kiev, a vorbit în cadrul emisiunii ,,InSecuritate”,  de la Aleph News, despre alegerile care se încheie duminică, 19 septembrie 2021, în care rușii își vor alege reprezentanții în Duma de Stat. Cât de puternică și pregătită este opoziția din Rusia pentru a schimba semnificativ direcția în care regimul Putin împinge țara de peste un deceniu? Previziunile și estimările lui Mykhailo Samus nu sunt optimiste.

Mykhailo SAMUS: ,,Cred că au ucis toată opoziția, chiar și pe cea ascunsă.”

,,Cred că regimul lui Putin e foarte puternic. Cred că au ucis toată opoziția, chiar și pe cea ascunsă. Chiar și în comparație cu Uniunea Sovietică, regimul lui Putin e mai cinic și mai puternic în folosirea tuturor instrumentelor posibile. Uitați-vă la Belarus! Cred că regimul lui Putin nu e diferit de cel al lui Lukașenko. Vor ucide pe oricine va protesta împotriva lui Putin și se vor folosi de propaganda și de influența totală a instrumentelor informaționale asupra minților rușilor. Ei cred că numai Putin ar putea susține acest mare stat rusesc în această lume periculoasă în care SUA încearcă să fie cea mai importantă țară, dar Rusia va dori să i se opună.”

Mykhailo Samus: ,,Deci, e posibil să spună că două milioane de oameni au votat pentru Rusia Unită”

,,Bogdan Nicolae: Te aștepți ca în Donbas sau în alte zone ocupate ilegal de Rusia sau de sateliții săi să se organizeze alegeri pentru Duma din Federația Rusă?

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Mykhailo Samus: Oficial, n-au organizat alegeri pentru că Rusia susține că nu știe nimic despre acest conflict. Ei spun că e o problemă internă a Ucrainei. Oficial, Rusia nu participă în acest conflict. Dar, ca să-i ajute pe cei care susțin Rusia, le-au oferit cetățenia rusă. Aproximativ 600.000 de pașapoarte rusești au fost împărțite în Donbasul ocupat și le vor propune acestor oameni să vină la vot. Nu știu dacă pot deschide secții de votare doar pe teritoriul Rusiei.

Ar putea organiza urne mobile în teritoriile ocupate, pentru ca oamenii să se folosească de pașapoarte ca să voteze noua Dumă. Ideea cea mai importantă e că nu știe nimeni cu exactitate câte pașapoarte au fost distribuite în teritoriile ocupate. Deci, e posibil să spună că două milioane de oameni au votat pentru Rusia Unită. Poate trei milioane sau poate mai mult. Nu va număra nimeni voturile”, explică invitatul lui Bogdan Nicolae.

Mykhailo Samus: ,,Rusia va ajuta orice țară care se va opune dominației SUA în lume.”

,,Rusia are un rol special, un loc special în această lume și va ajuta orice țară care se va opune dominației SUA în lume. Pare o nebunie, dar e o realitate în Rusia. Cred că, din nefericire, cetățenii ruși, chiar dacă își doresc o țară democratică normal, nu au nicio șansă să schimbe regimul. Poate după Putin, după ce oligarhii ruși vor încerca să găsească o nouă configurație pentru a conduce statul rus, va apărea o nouă opoziție. Poate o nouă generație de ruși va crea o nouă opoziție și va încerca să construiască o nouă Rusie. Dar, din nefericire, nu acum. Nu e cazul, pentru moment!”

Mykhailo Samus: ,,Nu e o tranziție de la Putin la alt lider. E o tranziție de la Putin la echilibrul colectiv!”

  Pregătește Putin Rusia pentru o tranziție a puterii? Ce vor face oligarhii și prietenii lui, în cazul în care Putin are probleme de sănătate? Care este marele vis al lui Putin?

,,Da, sunt multe zvonuri legate de tranziția puterii. Sunt convins că majoritatea acestor zvonuri au fost create la Kremlin de administrația Putin. Dar, sigur, ar trebui să se gândească la ce vor face în cazul în care Putin are probleme de sănătate. Oamenii, oligarhii, prietenii lui, ar trebui să se gândească la posibilitatea că Rusia, regimul lor, ar putea fi în pericol dacă Putin ar dispărea fizic din acest sistem.

Și cred că au încercat să pregătească un sistem echilibrat, cu diverse grupuri de influență, să construiască un sistem echilibrat puternic, chiar și când Putin va ieși din sistem. Cred că acesta este scopul principal al tranziției. Nu e o tranziție de la Putin la alt lider. E o tranziție de la Putin la echilibrul colectiv. Un fel de consiliu al reprezentanților diferitelor grupuri de oligarhi care să conducă teritoriile rusești după dispariția lui Putin.”

Mykhailo Samus: ,,Cred că toată strategia lui Putin e să creeze inamici în jurul Rusiei. Putin visează să stea la masa rotundă alături de președintele SUA.”

,,Cred că toată strategia lui Putin e să creeze inamici în jurul Rusiei.Și dacă discutăm despre sentimentele Kremlinului, despre comportamentul lor…Vor să fie un lider geopolitic și vor să redevină un stat major. Încearcă să convingă Statele Unite și țările europene să permită Rusiei să ia un loc în orchestră.

Pentru că Putin visează să stea la masa rotundă alături de președintele SUA, de prim-ministrul Marii Britanii, de președintele Franței, de cancelarul Germaniei și vrea să influențeze deciziile care privesc destinul întregii lumi. Acesta e marele vis al lui Putin, ca împărat al noului imperiu rusesc. Nu e o glumă, e realitate!”, conchide Mykhailo Samus, director New Geopolitics Research Network de la Kiev.