• Bennett se va da la o parte pentru a fi înlocuit de Ministrul de externe Yair Lapid.
  • Lapid este un fost jurnalist care conduce cel mai mare partid din coaliţie
  • Parlamentarii israelieni vor vota săptămâna viitoare pentru dizolvarea parlamentului.

După două săptămâni de presiuni, Naftali Bennett se retrage din funcția de premier al Israelului și îi lasă locul ministrului de externe, Yair Lapid.

Guvernul de coaliție a decis luni să dizolve parlamentul și să organizeze noi alegeri, al cincilea scrutin electoral, în trei ani.

„Prietenul meu, ministrul de externe Yair Lapid, și cu mine, am hotărât să lucrăm împreună, să dizolvăm Knesset și să stabilim organizarea de alegeri la o dată convenită, transferând, în același timp, puterea într-o manieră ordonată și asigurând interesul național al statului Israel. Chiar și în perioada de tranziție, guvernarea continuă.”, a declarat Naftali Bennett, fostul prim-ministru israelian.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Yair Lapid este un fost jurnalist care conduce cel mai mare partid din coaliție. Acesta va ocupa funcția de prim-ministru interimar până vor putea fi organizate noi alegeri.

„Aș dori să îi mulțumesc partenerului meu, prim-ministrul Naftali Bennett, pentru responsabilitatea pe care o arată astăzi, pentru faptul că pune țara în fața interesului personal.”, a declarat Yair Lapid, ministrul israelian de externe.

Nu a fost anunţată o dată pentru alegerile parlamentare anticipate, dar presa israeliană a relatat că este posibil ca acestea să aibă loc în octombrie.

Totuși, Lapid a declarat că nu va aştepta până la noi alegeri pentru a aborda problemele cu care se confruntă Israelul.

„Chiar dacă vom merge la alegeri în câteva luni, provocările noastre ca stat nu pot aștepta, trebuie să abordăm costul ridicat al vieții, să gestionăm lupta împotriva Iranului, Hamas și Hezbollah, să ne confruntăm cu forțele care amenință Israelul, un stat nedemocratic.”, a mai adăugat Lapid.