Najib Razak, fostul premier al Malaysiei, a fost găsit vinovat într-un dosar de corupție: acuzațiile care îi sunt aduse

Najib Razak, fostul premier al Malaysiei, a fost găsit vinovat într-un dosar de corupție: acuzațiile care îi sunt aduse Sursă foto: Profimedia
  • Najib Razak a fost găsit vinovat în primul proces pentru toate cele șapte acuzații de corupție.
  • Este vorba despre un dosar de corupție în care este acuzat de fraudă de milioane de dolari.
  • Najib Razak a pledat nevinovat.

Najib Razak este acuzat de abuz de încredere, spălare de bani și abuz de putere. El a fost găsit vinovat în dosarul ce vizează transferul a 9,9 milioane de dolari de la fosta companie 1MDB în conturile lui, prin terțe firme, scrie BBC. El mai e acuzat de 21 de acțiuni de spălare de bani și patru de abuz de putere, într-un proces început în august, anul trecut.

Najib neagă toate acuzațiile și spune că e nevinovat. Totuși, cazul împotriva lui Najib, aflat în funcție din 2009 până în 2018, a avut impact asupra scenei politice din Malaysia și a fost văzut ca un test al eforturilor anticorupție din țară.

Scandalul din jurul transferului de la 1MDB a dus la înlăturarea de la putere a partidului lui Najib după 61 de ani de guvernare, fiind declanșată o serie de anchete în toată lumea. Așa s-a descoperit o rețea globală de fraudă și corupție.

Fostul premier, care e judecat în cinci procese separate ce fac parte din același dosar, s-ar putea confrunta acum cu zeci de ani de închisoare.