• Joi, directorul CIA, Gina Haspel a condus o ședință pentru a informa un grup restrâns de parlamentari privind recompensele ruse din Afganistan, scrie ABC News.
  • În cadrul întâlnirii Nancy Pelosi a spus că președintele Donald Trump „ar fi trebuit informat verbal” despre aceste rapoarte și totodată a cerut sancționarea Rusiei.
  • Trebuie să impunem sancțiuni și să le punem în aplicare, a spus Pelosi.

Revoltă în cadrul unui briefing cu ușile închise la care au participat o mare parte dintre oficiali ai serviciului de informații, după ce directorul CIA, Gina Haspel a informat un grup restrâns de parlamentari despre posibile recompense ruse din Afganistan.

Președintele democrat al Congresului american, Nancy Pelosi a spus că Donald Trump „ar fi trebuit informat verbal” despre aceste rapoarte și totodată a cerut sancționarea Rusiei printr-un proiect de lege.

„Orice s-ar întâmpla, trebuie să impunem sancţiuni printr-un proiect de lege şi să le punem în aplicare”, spune Nancy Pelosi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

În timp ce Casa Albă susține că informațiile privind rapoartele de recompensă nu au fost complet verificate de SUA, un oficial militar a confirmat duminică pentru ABC News că ofițerii de informații ruse s-au oferit să le dea recompense talibanilor pentru a ucide trupele americane în Afganistan.

Subiectele apărute în presă despre recompensele ruse în Afganistan, Trump le-a numit „false”.

Potrivit New York Times, urmat de alte jurnale, serviciile americane de informaţii au ajuns la convingerea că Moscova a distribuit prime unor militanți talibani pentru a ucide soldaţi americani în Afganistan.