• Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților, a afirmat că a discutat cu Șeful Statului Major despre menținerea în funcție a unui „președinte instabil” cu acces la butonul nuclear.
  • Nancy Pelosi le-a transmis, vineri, o scrisoare colegilor deputați cu privire la acest lucru.
  • Donald Trump a anunțat, pe Twitter, că nu va participa la inaugurarea președintelui Joe Biden.

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților, le-a transmis, vineri, o scrisoare colegilor ei deputați prin care le-a mărturisit că a discutat cu generalul Mark A. Milley, Șeful Statului Major, pentru a se asigura că „un Trump foarte instabil nu ar putea lansa un atac nuclear în ultimele zile de președinție”, potrvit Washington Post.

Scrisoarea lui Pelosi a venit la scurt timp, după ce Donald Trump a anunțat, pe Twitter, că nu va participa la inaugurarea președintelui Joe Biden, pe 20 ianuarie, și, astfel, prin gestul său va încălca tradiția de lungă durată, simbol al unui transfer pașnic de putere.

Plecări în masă din administrația Trump

„Trebuie să facem tot ce putem pentru a proteja poporul american de atacul său dezechilibrat asupra țării noastre și a democrației noastre. Încă sperăm să aflăm cât mai curând posibil un răspuns pozitiv dacă el și Cabinetul își vor onora jurământul față de Constituție și poporul american. Dacă președintele nu renunță la funcție de bună voie, Congresul va continua procedurile”, a scris Nancy Pelosi în scrisoare.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Recent, patru membri din administrația Trump au demisionat, după protestele care au avut loc în Washington. Secretarul pentru Transporturi, Elaine Chao, și secretarul pentru Educație, Betsy DeVos, sunt printre cei care au renunțat la funcții, ca urmare a asaltului Capitolului.