• Purtătorul de cuvânt oficial al prințului William de la Palatul Kensington a fost întrebat despre această dispută și a declarat că rasismul nu are loc în societatea noastră”.
  • Fulani a dezvăluit schimbul de replici pe Twitter și a spus că a rămas total uluită” când a fost întrebată din ce parte a Africii ești” și de unde vii cu adevărat”.
  • Comentariile au fost inacceptabile și este corect ca individul să se dea la o parte cu efect imediat”, a spus purtătorul de cuvânt.

Nașa prințului William al Marii Britanii a demisionat miercuri din funcțiile sale onorifice de la Palatul Buckingham, în urma unor remarci controversate făcute la un eveniment la adresa unui lucrător caritabil britanic de culoare, remarci care au fost percepute ca fiind rasiste.

Lady Susan Hussey, în vârstă de 83 de ani, care a fost consiliera regretatei regine Elisabeta a II-a ca una dintre doamnele sale de onoare, și-a cerut scuze după ce s-a aflat că a întrebat-o în mod repetat pe Ngozi Fulani, fondatoarea organizației caritabile londoneze Sistah Space, cu privire la trecutul său, la un eveniment găzduit de regina consortă Camilla la palatul din Londra, marți (29).

Fulani a dezvăluit schimbul de replici pe Twitter și a spus că a rămas total uluită” când a fost întrebată din ce parte a Africii ești” și de unde vii cu adevărat”, chiar și după ce a spus că s-a născut în Marea Britanie și că este britanică.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Purtătorul de cuvânt oficial al prințului William de la Palatul Kensington a fost întrebat despre această dispută și a declarat că rasismul nu are loc în societatea noastră”.

Comentariile au fost inacceptabile și este corect ca individul să se dea la o parte cu efect imediat”, a spus purtătorul de cuvânt. Fulani a declarat că incidentul a lăsat-o cu sentimente amestecate” în legătură cu evenimentul găzduit de Camilla pentru a scoate în evidență problema violenței împotriva femeilor și fetelor, unde alți aproximativ 300 de invitați au inclus-o pe prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, și pe regina Rania a Iordaniei.

Luăm acest incident extrem de în serios și am investigat imediat pentru a stabili toate detaliile”, a declarat Palatul Buckingham într-un comunicat.

În acest caz, au fost făcute comentarii inacceptabile și profund regretabile. Am luat legătura cu Ngozi Fulani în această privință și o invităm să discute personal toate elementele experienței sale, dacă dorește. Între timp, persoana în cauză ar dori să își exprime scuzele profunde pentru răul cauzat și s-a retras din rolul său onorific cu efect imediat”, a precizat palatul.

Tuturor membrilor casei li se reamintesc politicile de diversitate și incluziune pe care trebuie să le respecte în orice moment”, a adăugat acesta.

Un martor ocular al conversației, Mandu Reid, a declarat pentru BBC că întrebările lui Lady Hussey au fost ofensatoare, rasiste și neprimitoare”.