• Alianţa Nord-Atlantică salută reducerea efectivelor ruse din apropierea Ucrainei, dar menţine vigilenţa
  • „Orice paşi în sensul detensionării situaţiei ar fi importanţi şi destul de mult aşteptaţi”, a declarat un oficial NATO
  • Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că exerciţiile militare s-au încheiat

Alianţa Nord-Atlantică salută reducerea efectivelor ruse din apropierea Ucrainei, dar menţine vigilenţa. Rusia a anunţat că va începe retragerea militarilor mobilizaţi în ultimele săptămâni în regiunea Crimeea şi în apropierea frontierelor Ucrainei.

„Orice paşi în sensul detensionării situaţiei ar fi importanţi şi destul de mult aşteptaţi. Alianţa Nord-Atlantică rămâne vigilentă şi vom continua să monitorizăm atent suplimentarea nejustificată a trupelor de către Rusia pe teritoriul şi în apropierea Ucrainei”, a afirmat un oficial din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Rusia a anunţat că va începe retragerea efectivelor militare suplimentare mobilizate în ultimele săptămâni în regiunea Crimeea, anexată în 2014, şi în apropierea frontierelor Ucrainei. Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că exerciţiile militare s-au încheiat. Retragerea efectivelor militare ruse suplimentare mobilizate în apropierea frontierelor Ucrainei va începe vineri şi ar urma să se încheie pe 1 mai.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.