• NATO ia măsuri drastice împotriva Rusiei după ultimele bombardamente sângeroase asupra Ucrainei.
  • Cancelarul german Olaf Scholz a vorbit şi cu Zelensky şi l-a asigurat de sprijinul din partea Berlinului şi a altor ţări G7.
  • Ţările NATO, în contextul în care stocurile de armament se diminuează, îndeamnă companiile de armament să stimuleze producţia pentru a reface stocurile şi a ajuta Kievul.

NATO ia măsuri drastice împotriva Rusiei după ultimele bombardamente sângeroase asupra Ucrainei.
Cancelarul german Olaf Scholz a vorbit şi cu Zelensky şi l-a asigurat de sprijinul din partea Berlinului şi a altor ţări G7, a confirmat un oficial guvernamental german.

Cancelarul german Olaf Scholz a vorbit şi cu Zelensky şi l-a asigurat de sprijinul din partea Berlinului şi a altor ţări G7, a confirmat un oficial guvernamental german. Ministrul polonez de externe Zbigniew Rau a numit loviturile cu rachete „un act de barbarie şi o crimă de război”, adăugând: „Rusia nu poate câştiga acest război. Vă stăm în spatele vostru, Ucraina!”.

Secretarul britanic de externe James Cleverley a exprimat un sentiment similar, spunând că atacurile ruseşti asupra ţintelor civile sunt inacceptabile şi sunt dovada de slăbiciune a lui Putin, nu de forţă.
Franţa s-a disociat de propunerea lui Erdogan de a organiza discuţii Rusia-Occident pe tema Ucrainei fără Kiev: Acestea ar putea avea loc numai la momentul şi în condiţiile stabilite de ucraineni„. Austria a fost adăugată pe lista potenţialelor locuri de desfăşurare a discuţiilor dintre Moscova şi Kiev. Cancelarul său a îndemnat Rusia şi Ucraina să revină la dialog chiar dacă acum pare fără speranţă”. Agenţiile poloneze responsabile cu securitatea publică efectuează un inventar a peste 60.000 de adăposturi antiaeriene”, a declarat ministrul adjunct de Interne Maciej Wonsik.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Ţările NATO, în contextul în care stocurile de armament se diminuează, îndeamnă companiile de armament să stimuleze producţia pentru a reface stocurile şi a ajuta Kievul, relatează Bloomberg. Unele ţări europene care au trimis arme în Ucraina îşi epuizează stocurile – şi ar putea dura ani de zile pentru a acoperi deficitul, a declarat acesta.

Casa Albă a monitorizat îndeaproape rapoartele privind atacurile din Ucraina din timpul nopţii şi le consideră „îngrijorătoare”, a declarat un oficial de rang înalt al administraţiei pentru CNN. Oficialul a adăugat că este încă o reamintire a cât de „brutal” poate fi preşedintele rus Vladimir Putin.

Liderii europeni privind atacurile cu rachete asupra Ucrainei. Preşedintele francez Emmanuel Macron a purtat o conversaţie telefonică de urgenţă cu omologul său ucrainean Volodymyr Zelensky. Macron şi-a reafirmat sprijinul pentru Ucraina şi şi-a exprimat îngrijorarea extremă cu privire la rapoartele privind victimele civile, a declarat Palatul Elysee într-un comunicat.