• NATO a decis să își închidă biroul de la Kiev temporar, iar trupele sale vor fi mutate în apropierea Poloniei.
  • Regatul Unit, Statele Unite, Canada şi Australia şi-au mutat ambasadele de la Kiev la Lviv.
  • NATO nu crede în retragerea Rusiei din Ucraina.

NATO a decis să își închidă biroul de la Kiev temporar. Trupele sale vor fi mutate la Bruxelles şi la Lviv. Cele două locații se află la aproximativ 70 de kilometri de graniţa cu Polonia. VG confirmă acest fapt şi oferă declaraţia unui purtător de cuvânt al Organizației.

NATO şi statele sale membre monitorizează şi evaluează situaţia foarte îndeaproape şi iau toate măsurile de precauţie necesare. Siguranţa angajaţilor noştri este o prioritate ridicată, aşa că personalul s-a mutat acum la Lviv şi la Bruxelles. Birourile NATO din Ucraina sunt, astfel, încă operaţionale”, scrie purtătorul de cuvânt într-un e-mail către VG.

Regatul Unit, Statele Unite, Canada şi Australia şi-au mutat ambasadele de la Kiev la Lviv. Norvegia nu şi-a mutat încă ambasada, dar urmăreşte situaţia declarată de Ministerul Afacerilor Externe la NTB joi.

Ce spune NATO despre retragerea Rusiei din Ucraina

NATO nu crede în retragerea Rusiei din Ucraina. Să nu crezi în Rusia nici când spune că te părăsește. Acesta este refrenul de azi al Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, care nu crede într-o detensionare a situației de la granița Ucrainei, chiar dacă Rusia a părăsit câteva poziții.

Până acum, nu am văzut nicio de-escaladare pe teren în Ucraina. Nu am văzut niciun semn de prezență militară rusă redusă la granițele Ucrainei. Dar vom continua să monitorizăm și să urmărim îndeaproape ceea ce face Rusia și semnele care vin din Moscova despre dorința de a continua să se angajeze în eforturi diplomatice, ceea ce oferă anumite motive pentru un optimism prudent”, a transmis Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA