Navalnîi este în comă la spitalul din Omsk. Medicii ruşi spun că nu au găsit urme de otravă

Navalnîi este în comă la spitalul din Omsk. Medicii ruşi spun că nu au găsit urme de otravă Sursă foto: Profimedia
  • Alexei Navalnîi rămâne internat la secţia de terapie intensivă a spitalului din Omsk
  • Medicii au refuzat să autorizeze transferul la un spital german
  • Soţia lui Navalnîi, Yulia, spune că nu are încredere în personalul medical

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, este tratat în continuare la spitalul din Omsk. Medicul şef adjunct Anatoly Kalinichenko a spus că nu au găsit niciun indiciu care să arate că ar fi fost otrăvit. Însă, soţia lui Navalnîi susţine că acesta a fost otrăvit şi că se încearcă o muşamalizare a acestui lucru. Un apropiat al politicianului a spus că poliţia a găsit urme ale unei substanţe. Oficialii nu au confirmat însă. Medicul Aleksandr Murahovski, de la spitalul din Omsk, spune că ar putea fi vorba de o tulburare metabolică, din cauza scăderii glicemiei.

Îți reamintesc că liderul Opoziţiei ruse a fost internat joi, într-un spital din Siberia, după ce i s-a făcut rău în timpul zborului spre Moscova. Înainte de a se urca în avion, Navalnîi a băut un ceai la o cafenea din aeroportul din Tomsk.

Dar uite ce spune Yulia Navalnaya, soţia lui Alexei: „Ei (medicii) refuză să-l transporte, spun că nu o pot face acum şi că nu poate fi transportat, deşi pregătisem acte pentru transfer acum două ore. Credeam că s-a terminat, să acorde timp pentru a lăsa substanţa din corpul lui Alexei să dispară. În mod evident nu este în stare bună, nu putem avea încredere în acest spital şi avem nevoie de ei ca să-l putem trata într-un spital independent, unde avem încredere în medici.

În același timp, Anatoly Kalinichenko, medic şef adjunct la spitalul din Omsk, spune: „Testele pe care le-am făcut nu indică urme de otravă în sânge sau urină. Nu credem că pacientul a fost otrăvit.“

Autor: Cristina Ioniceanu