• Alexei Navalnîi rămâne internat la secţia de terapie intensivă a spitalului din Omsk
  • Medicii au refuzat să autorizeze transferul la un spital german
  • Soţia lui Navalnîi, Yulia, spune că nu are încredere în personalul medical

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, este tratat în continuare la spitalul din Omsk. Medicul şef adjunct Anatoly Kalinichenko a spus că nu au găsit niciun indiciu care să arate că ar fi fost otrăvit. Însă, soţia lui Navalnîi susţine că acesta a fost otrăvit şi că se încearcă o muşamalizare a acestui lucru. Un apropiat al politicianului a spus că poliţia a găsit urme ale unei substanţe. Oficialii nu au confirmat însă. Medicul Aleksandr Murahovski, de la spitalul din Omsk, spune că ar putea fi vorba de o tulburare metabolică, din cauza scăderii glicemiei.

Îți reamintesc că liderul Opoziţiei ruse a fost internat joi, într-un spital din Siberia, după ce i s-a făcut rău în timpul zborului spre Moscova. Înainte de a se urca în avion, Navalnîi a băut un ceai la o cafenea din aeroportul din Tomsk.

Dar uite ce spune Yulia Navalnaya, soţia lui Alexei: „Ei (medicii) refuză să-l transporte, spun că nu o pot face acum şi că nu poate fi transportat, deşi pregătisem acte pentru transfer acum două ore. Credeam că s-a terminat, să acorde timp pentru a lăsa substanţa din corpul lui Alexei să dispară. În mod evident nu este în stare bună, nu putem avea încredere în acest spital şi avem nevoie de ei ca să-l putem trata într-un spital independent, unde avem încredere în medici.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

În același timp, Anatoly Kalinichenko, medic şef adjunct la spitalul din Omsk, spune: „Testele pe care le-am făcut nu indică urme de otravă în sânge sau urină. Nu credem că pacientul a fost otrăvit.“

Autor: Cristina Ioniceanu